“El Pla 135 ajudarà a generar activitat econòmica i ocupació”

Aquest programa de Diputació, que supera els 12,3 milions d'euros, serà aprovat dimarts

“El Pla 135 ajudarà a generar activitat econòmica i ocupació”
El president José Martí, en una imatge d'arxiu

El president de la Diputació, José Martí, considera que l’aprovació definitiva del Pla 135 d’obres i serveis que es produirà dimarts que ve en el ple és «una notícia molt positiva que ha d’ajudar a reactivar l’economia en els municipis en un moment tan complicat com el que estem vivint». Per això ha agraït «l’extraordinari treball i la implicació del personal tècnic de la casa i del diputat de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, que han permés salvar les dificultats d’una situació tan atípica i inesperada com l’Estat d’Alarma».

La dotació econòmica del Pla 135 de 2020 és de 12.301.849,61 euros, dels quals 9.082.398,58 euros es destinaran a obres i 3.219.451,03 a despeses corrents. Els municipis de més de 20.000 habitants disposaran lliurement de l’import de la subvenció mentre que els de menys de 20.000 habitants podran dedicar fins al 50% a despeses corrents, a diferència del que ocorria en exercicis precedents en els quals el topall permés era del 30%. Una altra important millora és que les quantitats econòmiques resultants de les baixes de les obres passaran a les arques dels ajuntaments i no hauran de ser retornades a la Diputació.

José Martí ha recordat que la celeritat en la tramitació administrativa del Pla 135 és necessària perquè totes les obres finalitzen durant l’any en curs sense que produïsquen desajustaments en el pressupost del següent exercici. I ha afegit que «aqueixa agilitat resultava molt transcendent en un moment d’aturada com l’actual en el qual es necessita generar activitat econòmica i llocs de treball».

En idèntics termes s’ha manifestat el diputat provincial de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, qui explicat que a partir del dimarts els ajuntaments podran iniciar la tramitació dels expedients per a la contractació de les obres o els serveis que han sol·licitat. «I podran fer-ho perquè la Diputació els proporcionarà liquiditat, ja que per a les obres s’avança ara el 75% de la subvenció i queda pendent el 25% restant per al moment de la justificació dels projectes executats». Pel que respecta a la part del Pla 135 que es destina a despeses corrents, «ara s’abona el 50% i la meitat restant una vegada que els ajuntaments realitzen la pertinent justificació».

Directe