Dimarts es reprendran les obres de la carretera de La Mata a Olocau

A més, es continuaran actuacions a altres infraestructures de la província

Les obres a la CV-120, el passat setembre

La Diputació de Castelló reprendrà dimarts que ve les obres de carreteres i infraestructures que impulsa la institució provincial i les accions de prestació i gestió dels serveis municipals que té assignats. Són actuacions que es van paralitzar fa dues setmanes arran de l’entrada en vigor del Reial Decret que reduïa l’activitat laboral en els sectors considerats com no essencials i que es reprenen ara que ho permet la pròrroga de l’Estat d’Alarma fins al pròxim 26 d’abril aprovada pel Congrés a instàncies del Govern d’Espanya.

D’acord amb les pautes que marquen les autoritats sanitàries, la institució provincial continua amb la seua activitat a un ritme satisfactori a pesar que el 90% de la plantilla es troba en situació de teletreball.

Ampliació i millora
de la CV-120

El diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, ha explicat que en aquest àrea les obres de major envergadura que es reprendran seran les d’ampliació i millora de la CV-120 entre Forcall i el límit amb la província de Terol per la La Mata, les de la CV-213 des de Navajas a Algimia de Almonacid per Matet i Gaibiel i les del tram de la CV-213 des de l’enllaç de l’Autovia Mudèjar (A-23) fins a Navajas.

A més, conforme al contracte de conservació vigent, es continuarà amb les actuacions de millora de la seguretat viària en la CV-105 entre La Sènia i Torremiró per Castell de Cabres i amb les obres de conservació ordinària en la CV-167 (Vilafranca i Benassal), la CV-137 (Càlig-Sant Jordi), la CV-189 (Castelló-Ribesalbes) i la CV-193 Llucena-Argelita).

Finalment, es procedirà a la retirada dels despreniments acumulats en els laterals de 26 carreteres de l’interior.

Pérez ha assenyalat que «amb les restriccions pròpies que imposa l’Estat d’Alarma, en la Diputació continuem treballant per a millorar els serveis que es presten a la ciutadania». En aquest sentit, ha posat de manifest que «és vital mantindre en bon estat i millorar la seguretat viària de les carreteres que condueixen fins a les xicotetes poblacions d’interior».

Continuaran els treballs
de la depuradora de Sorita

Per part seua, el diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha informat que a partir del pròxim dimarts 14 d’abril també es reprendran els treballs que estaven desenvolupant-se a les Estacions de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR) de les localitats d’Argelita, Matet i Sorita, i de la depuradora i el col·lector de Pavías. Igualment, es duran a terme diverses actuacions d’optimització dels col·lectors de Borriol i Vilafranca, seguint la planificació establida per a aquest any 2020.

Garcia ha explicat que igualment continuaran les tasques d’instal·lació de bombetes LED per a l’eficiència energètica de l’enllumenat públic en les poblacions d’Ares del Maestrat, Argelita, Barracas, Benafer, Benafigos, Castellfort, Xodos, Ballestar, Fanzara, Pina de Montalgrao, Pobla de Benifassà, Puebla de Arenoso, Sacañet, la Torre d’en Besora, la Torre d’en Domènec i Vilar de Canes.

Per al diputat, «la represa de les obres és una bona notícia». A pesar que l’atenció a les urgències inherents a l’emergència sanitària del Covid-19 està sent «la prioritat número u», també ha assenyalat que «les administracions de proximitat hem de ser el motor econòmic que fomente l’obra pública i l’ocupació». En la seua opinió, «hem de redoblar esforços en aquestes àrees» perquè «hi ha serveis bàsics com l’eficiència energètica, la depuració d’aigües residuals o el manteniment d’infraestructures que hem de continuar assegurant a la població».

Directe