La Diputació reforça la participació d’empresaris i municipis en el nou Patronat de Turisme

Incorpora a entitats que no estaven presents, com Hosbec/Altur, la IGP Vins de Castelló o l'Ajuntament de Montanejos

La Diputació de Castelló ha constituït aquest matí per unanimitat els nous òrgans de govern del Patronat Provincial de Turisme en una sessió encapçalada pel president de la institució provincial, José Martí, que compta en la vicepresidència amb el secretari autonòmic d’Ocupació, Francesc Colomer, i la diputada provincial Virginia Martí. El nou Patronat Provincial de Turisme arrenca així una nova etapa marcada per la millora de la representativitat d’empreses, professionals i territori i amb el clar objectiu de convertir el turisme en una peça fonamental per a lluitar contra la despoblació i per a “impulsar una nova ruralitat”, com ha destacat en la seva compareixença José Martí.

El Consell Plenari de l’organisme autònom compta amb un total de 41 persones que representen a la Diputació, els municipis costaners, els d’interior, els empresaris turístics i diversos col·lectius vinculats al sector. Entre les principals novetats, la incorporació de tres representants de l’associació Hosbec/Altur, de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Vins de Castelló, de l’Associació de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana i de l’Ajuntament de Montanejos.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la potencialitat de la província, subratllant que un dels reptes és “convertir els grans recursos que tenim en productes”. Sobre el nou Patronat, ha incidit que “s’ha intentat una millora de la representativitat, tant de sectors com de territori”, posant com a exemple la incorporació de Montanejos, “una referència en el turisme d’interior, que està integrat en una comarca, l’Alt Millars, que necessita especial protecció”. Al seu judici, “la presència de Montanejos segur que tindrà un efecte en la visibilitat de l’interior”.

Respecte al futur més immediat, el president de la Diputació de Castelló avança les noves línies que ha de marcar el Patronat de Turisme, “centrades en aconseguir un canvi cultural i de mentalitat perquè cali en tots una nova ruralitat, en la qual el turisme és fonamental per a combatre la despoblació”. Martí, de tota manera, ha insistit que la institució continuarà apostant pels grans esdeveniments turístics que són ja marca de la província, com pot ser el clar suport als festivals.

El sector s’ha d’adaptar
“a la realitat turística”

Virginia Martí, per part seva, ha destacat l’intens treball previ per a la posada en marxa del nou Patronat, que ha intentat fonamentalment “estudiar les necessitats actuals del sector, perquè ens enfrontem a uns estatuts que ja sumen 16 anys”. De fet, ha deixat palès la intenció de la Diputació d’anar analitzant amb el sector la possibilitat d’actualitzar-los “perquè s’adaptin a la realitat turística”.

Segons Virginia Martí, “dins de les possibilitats que teníem, hem cregut convenient incorporar a entitats que s’han creat durant aquest temps perquè tinguin representació, sense llevar-li per descomptat importància a les quals ja formaven part del Patronat”. A això s’uneix la necessitat de “dinamitzar i professionalitzar el treball, comptant amb tots els agents implicats perquè estiguin representats”. Això es tradueix a “impulsar meses sectorials per a donar veu a tots els que no estan en el Patronat, escoltar les seves reivindicacions i treballar pel turisme de la província”.

Directe