Puig demana a les Corts la confiança amb ell per presidir un govern “que situe la Comunitat al segle XXI”

En la primera jornada de la sessió d'investidura

El retràs sobre l’acord del que serà el Pacte del Botànic II ha dividit en dues parts la sessió d’investidura de Ximo Puig com a President de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, les votacions dels diputats queden aplaçades per a demà, després que ja s’haja signat l’acord entre PSPV, Compromís i Unides Podem, el que té lloc aquesta vesprada a Alacant.

Durant el discurs d’investidura, Puig ha demanat a les Corts la confiança en ell com a president d’un govern “que situe la Comunitat Valenciana al segle XXI”. També ha dit que “per a acabar amb la corrupció fa falta voluntat política i eixa voluntat existeix des de fa quatre anys”.

Com a punts destacats de la fulla de ruta per als propers quatre anys, Puig ha anunciat que “l’eradicació de la violència masclista és un objectiu principal d’aquesta legislatura” o la creació d’una Agenda Valenciana contra la despoblació, donat que “és la nostra responsabilitat frenar la desertització humana. La Comunitat Valenciana està patint una dualització que empobreix el conjunt”. A més, a avançat que “aquesta ha de ser la legislatura de la Formació Professional. Signarem un ampli acord amb els agents socials per a adaptar l’FP a les necessitats de les empreses i als sectors emergents”.

La primera acció del seu govern tripartit “si prospera la investidura”, serà el convocar “una reunió per a rellançar el diàleg social”, el que ha anunciat després de recordar que “la nostra taxa d’atur ha baixat 10 punts respecte a 2015”.

Sessió íntegra de les Corts, amb el discurs de Ximo Puig

Un altre dels eixos sobre els quals ha incidit ha sigut sobre la Formació Professional. Sobre aquest tema, ha anunciat que se signarà un ampli acord amb els agents socials per a adaptar l’FP a les necessitats de les empreses i els sectors emergents així com en la integració efectiva de la FP.

Durant la seua intervenció ha recordat que el passat 28 d’abril “el poble valencià va expressar la seua voluntat sobirana de donar suport a el canvi que va arribar en 2015 per a transformar la Comunitat en un lloc decent més just i millor”. “En aqueix moment assumim el repte d’iniciar un itinerari de reparació de drets de reconstrucció social i econòmica del renaixement de la Comunitat” ha assenyalat i ha incidit que s’ha passat del paradigma de la corrupció al de la solidaritat, de l’especulació a la innovació i de la crispació a la convivència.

Ximo Puig també s’ha referit al finançament sobre la qual ha reiterat “és irrenunciable”. “Amb contundència reclamarem un finançament just per a la Comunitat” ha matisat Puig “serà guia, nord i prioritat absoluta en aquesta legislatura”. Sobre aquest tema el dirigent socialista ha recordat que es tracta de “un acte de justícia amb el 10% de la població espanyola”. “Volem ser espanyols iguals que la resta de ciutadans”.

El líder dels socialistes valencians també ha fet èmfasis durant la seua intervenció en la pobresa infantil i l’emergència habitacional sobre les quals ha assenyalat “són dos problemes que ens preocupen especialment”. Així ha citat com a mesures per a impulsar, la Renda Valenciana d’Inclusió, desenvolupar l’educació infantil de 0-3 anys gratuïta o les ajudes a l’habitatge per a aquestes famílies. “Tindre fills no pot ser un factor de risc de pobresa”, ha denunciat.

La presa de possessió
serà diumenge

El president de les Corts, Enric Morera, ha confirmat que una vegada que se celebre la votació de la investidura dijous, la presa de possessió de Ximo Puig tindrà lloc diumenge “perquè hi ha moltes personalitats que ens volen acompanyar en un dia tan important”.

Directe