Diputació desplega un ampli dispositiu per combatre les plagues de mosquits

Amb 40 efectius terrestres i aeris arreu de la provincia

Diputació desplega un ampli dispositiu per combatre les plagues de mosquits

Els ajuntaments podran combatre les plagues de mosquits amb 40 efectius terrestres i aeris, conformats per tres helicòpters i 18 drons, de la Diputació de Castelló. El president Javier Moliner s’ha reunit amb els tècnics responsables del Servei Provincial contra els Mosquits que es mantindran actius durant tot l’any amb una inversió d’un milió d’euros. El dispositiu i els seus mitjans s’adaptaran a les necessitats que marque cada període de l’any amb la condició d’acabar la problemàtica que tant ha afectat en els últims anys als municipis, als veïns de la província i al sector turístic.

Moliner ha explicat que “portem molt temps parlant de la situació i el problema amb els mosquits que es viu en molts racons de la província, i hi ha hagut durant aquest temps una evident deixadesa de competències a l’hora d’assumir la responsabilitat per part d’altres administracions. I arribat al punt en el qual estem, vista la preocupació generada, la Diputació va fer un pas endavant i va assumir el poder abordar d’una contundent la solució a aquest problema. I la forma de fer-ho és intentar buscar els mitjans més potents, els millors recursos, les millors empreses per a poder donar la solució al problema en tota la seva dimensió”.

El president ha posat l’accent principalment que “són problemes que han d’abordar-se amb planificació, amb intel·ligència, lluitant en els moments oportuns, en els focus de major generació, i per a això un ha de comptar amb la major capacitat de coneixement que ens la aportava des d’un inici la Universitat de València i evidentment amb tots els recursos i mitjans tècnics amb els quals comptem avui aquí, amb helicòpters, amb drons amb equips preparats per a poder actuar en funció de la ubicació de cadascun dels focus”.

Per part seva, Noè García Mújica, gerent de l’empresa Lokímica, adjudicatària del contracte de la Diputació, ha destacat en la part terrestre “el gran equipament de les dotacions amb polvoritzadores manuals, equips 4×4 amb equipament de polvorització diferenciada, amb producte per a nivell larvari d’una banda i també amb tractaments per a nivell adulticida, buscant sempre els millors productes”.

El president de la Diputació ja va plantejar en la seua primera trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, al setembre de 2015, la necessitat d’articular un pla provincial contra els mosquits al costat d’altres quatre plans que responien a les necessitats prioritàries de la província en matèria de transport, turisme, massa forestal i ocupació.

Durant aquest temps, la Diputació ha posat en marxa una campanya de prevenció, assumit labors de coordinació entre municipis, manté una convocatòria dins del Pla Castelló 135 i ha estat oferint assistència tècnica als ajuntaments. Uns serveis i recursos que es mantenen a més del Servei Provincial contra els Mosquits.

Directe