Morella atorga la llicència del projecte arqueològic del Parador amb una inversió de 2.000.000 d’euros

Turespaña s’ha compromès a licitar l’obra immediatament, pel que es podria començar enguany

Morella atorga la llicència del projecte arqueològic del Parador amb una inversió de 2.000.000 d’euros

L’ajuntament de Morella atorga la llicència del projecte arqueològic del Parador Nacional de Turisme el qual suposa una inversió de quasi 2.000.000 d’euros. Així, Turespaña ja ha preparat la licitació d’aquestos treballs d’excavació a la zona del castell on s’ubicarà aquest complex i, per tant, podrien començar dins del 2019. Cal recordar que el passat mes de juliol l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el director de Turespaña, Héctor Gómez, es van reunir i el segon es va comprometre a executar aquestes accions.

L’ajuntament ha aprovat avui aquesta llicència després dels informes de patrimoni que s’han realitzat per part de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, des de Morella s’agraeix i exigeix que totes les administracions es compenetren per a executar aquest projecte.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella

Ripollés ha destacat que “després de les reunions mantingudes amb Turespaña l’estiu passat, anem avançant amb el projecte del Parador de manera que amb la llicència atorgada, dins del 2019 puguem veure l’inici de les obres” i ha remarcat que “és una inversió molt important i un pas decisiu per a la construcció del Parador”.

Així, l’edil ha recordat que “el Parador Nacional de Turisme de Morella suposarà una rehabilitació important del patrimoni de la ciutat, així com el seu manteniment i conservació”, a més, ha comentat que “és molt important per al futur de la ciutat, ja que genera una elevada ocupació tant en la mateixa construcció com en la dinamització econòmica d’una infraestructura turística d’este nivell”. Finalment, Rhamsés ha subratllat que “estem davant uns anys decisius perquè el Parador siga una realitat i des de Morella farem tot el possible”.

Lucas Castellet és arquitecte municipal

El Parador de Turisme de Morella és un projecte molt important per a impulsar un dels motors econòmics més rellevants de la zona com n’és el turisme. Així, aquest projecte comporta augmentar l’oferta d’habitacions a la localitat i albergar més visitants a la ciutat. A més, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de l’habitual a la zona de caràcter més internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcció com en la posterior explotació.

Directe