Diputació crea nous espais per a emprenedors als pobles més menuts

Com a part del programa #Repoblem per a revertir la situació de despoblació

La Diputació de Castelló ultima la creació de nous espais per a emprenedors als pobles més petits de la província com a part del programa estratègic #Repoblem per a revertir la situació de despoblació que afecta a bona part de l’interior de la província. Així, serà en la Junta de Govern del pròxim 30 d’abril quan queden aprovades les bases per a la convocatòria de adequació i millora en la infraestructura d’espais municipals en els municipis de la província amb població de menys de 5.000 habitants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és el d’aconseguir un impacte social i econòmic molt positiu per als pobles amb menys recursos a través de l’atracció d’emprenedors que inicien els seus negocis i empreses que creixin als pobles.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “si volem que més gent viva als pobles crear ocupació i oportunitats econòmiques en ells és fonamental. Aquests espais per a l’emprenedoria afavoreixen precisament la fixació del talent en el territori rural, la creació de noves oportunitats laborals i la seva dinamització. Amb aquests espais per a l’emprenedoria crearem vivers de noves oportunitats laborals i empresarials”.

En aquest sentit, el president ha assegurat que “tenim clar que una forma de fixar el talent i la població en el territori rural és crear oportunitats, és creure en una nova ruralitat que no hagi de pensar necessàriament en l’agricultura o la ramaderia, sinó que pugui pensar en el talent, les noves tecnologies i la capacitat que el treball a distància ofereix perquè un pugui viure als pobles encara que tingui la seva activitat professional vinculada a qualsevol part del món. Amb aquesta premissa el Govern Provincial donarà suport al fet que els nostres pobles i ciutats siguin pioners a nivell global”.

Cal assenyalar que a través d’aquestes instal·lacions la Diputació també pretén garantir que tots els recursos que manté actius per al foment de l’ocupació a través dels seus cinc Centres Cedeixes a l’interior (Sogorb, Morella, Llucena, Vall d´Alba i Albocàsser) arriben a beneficiar encara més a persones residents en el medi rural, motivant la generació de noves empreses a l’interior. Actualment les activitats que manté la Diputació com a part de la seva Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica aconsegueixen beneficiar a més de 900 emprenedors de tota la província cada any.

Foment de la igualtat d’oportunitats en tota la província

Cal tenir en compte que la promoció de la igualtat d’oportunitats entre tot el territori provincial per part de la Diputació subjeu en aquesta convocatòria que permetrà una dinamització del territori i contribuirà a reduir les diferències entre l’interior i la costa de la província i treballant contra la despoblació que pateix l’interior.

“Defensem la igualtat d’oportunitats de tots els castellonencs, visquin on visquin. A través de Repoblem dotem als pobles de més recursos acostant aquesta igualtat d’oportunitats perquè cada dia siguin més els ciutadans que decideixen desenvolupar el seu projecte de vida en un poble. La qualitat de vida que es té en un petit municipi de la província ha d’anar acompanyada d’oportunitats laborals, i en això incideix aquesta iniciativa”, ha assenyalat el president.

Cal assenyalar que les ajudes, de fins a 30.000 euros per municipi per a finançar el 100% de l’adequació d’aquests espais per a emprenedors, es destinaran a la creació de llocs per a la seva cessió a emprenedors, com per exemple vivers d’empreses o espais co-*working. El pressupost inicial per a començar aquesta actuació serà de 120.000 euros.

Repoblem, una prioritat per a la Diputació

Des de la Diputació, aquesta iniciativa que dóna resposta a la necessitat de generar noves oportunitats laborals en l’entorn rural es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per a afavorir que la població romangui en les zones rurals d’origen i que pot contribuir a frenar l’èxode de població de l’interior.

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seves actuacions més prioritàries. Així, el Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bon acolliment com són els escoles matineres en centres educatius i les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, també les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants o el transport rural amb finalitats metges per a les persones majors que resideixen en municipis de menys de 5.000 habitants.

Directe