Finalitzen les obres de la Torre Redona de Morella

L’actuació ha rehabilitat l’estructura de la torre i falten els treballs de fusteria per a accedir al primer pis

Les obres de rehabilitació de la Torre Redona han finalitzat i queden els treballs per a condicionar l’interior i accedir a la primera planta. D’aquesta manera, l’actuació ha restaurat els murs interiors i exteriors de la torre, ha instal·lat la nova teulada per complet i recuperat el nivell original del sòl i les dimensions de la porta, ja que en l’actualitat era més baixeta.

Cal recordar que la Torre Redona es va utilitzar per a albergar un transformador elèctric durant dècades i això va causar importants modificacions en l’estructura original de la torre. D’aquesta manera, la torre estava greument danyada amb la teulada a punt de caure i aquesta actuació ha recuperat tota l’estructura tant dels murs com del sostre, el qual s’ha fet nou utilitzant fustes nobles.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’actuació de rehabilitació de la Torre Redona també és un pas molt important per a la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat”. L’edil ha explicat que “estem fent un gran esforç per a millorar i rehabilitar les torres i les muralles de Morella per a conservar el llegat que ens van deixar els nostres avantpassats, així com mantindre aquesta part de la història de la ciutat i augmentar l’oferta cultural, patrimonial i artística”. També ha remarcat que “aquesta obra ha recuperat el nivell original de la torre i en un futur volem que el Passeig de Ronda existent s’unisca amb la Torre Redona també”.

Amb aquesta torre finalitzada es pretén unir la Torre Redona amb les Torres de Sant Miquel, la Torre del Racó i la Porta de la Nevera a través del Passeig de Ronda. Aquest és un projecte per al futur, el qual encara no està determinat. Així, el Passeig de Ronda actualment uneix des de Sant Miquel fins a la Nevera.

Aquestes obres de rehabilitació de la Torre Redona les ha realitzat la Brigada Municipal d’Obres i compten amb un pressupost de 160.000 euros, finançats amb l’ajuda dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional FEDER de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i una ajuda de Turisme Comunitat Valenciana.

Directe