Ximo Puig anuncia que les eleccions autonòmiques s’avancen al 28 d’abril

El morellà ja va anunciar que serà de nou el candidat a presidir la Generalitat Valenciana

Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

Els valencians estan cridats a triar al president de la Generalitat Valenciana el proper 28 d’abril, segons ha anunciat el president Ximo Puig aquest dilluns per la vesprada, després d’una reunió del Consell.

D’aquesta manera, a partir d’ara es procedirà a dissoldre les Corts i convocar eleccions anticipades. És a dir, enlloc de coincidir amb les eleccions locals i autonòmiques de maig, seran el mateix dia que les Eleccions Generals.

Sobre aquesta decisió de Puig s’ha estat especulant durant mesos. En diverses declaracions al programa El Nostre Estiu de nord · la televisió comarcal, el passat estiu ja apuntava l’avançament electoral com una possibilitat que té l’autogovern valencià i se’l veia animat a fer-ho servir. Això implica que, per primera vegada en la democràcia, la Comunitat Valenciana no celebrarà eleccions junt amb la esta d’autonomies, diferenciant-se com sí ho fan Catalunya, Andalusia, Galícia o el País Basc, al ser comunitats considerades històriques pels seus respectius estatuts d’autonomia.

El morellà ja va anunciar en el seu moment que serà de nou el candidat per tal de revalidar la Generalitat Valenciana.

Directe