La Setmana Santa de Benicarló, declarada festa d’interès turístic local de la Comunitat Valenciana

Destaca la pujada i la baixada del Crist de la Mar o les processons de Dijous i Divendres Sant

Avui dijous, 28 de febrer, el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la resolució de 14 de febrer, de la Presidència de la Generalitat, per la qual s’atorga la declaració de festa d’interès turístic local de la Comunitat Valenciana a la Festa de Setmana Santa de Benicarló.

La Setmana Santa de la ciutat destaca per actes de gran tradició, com la pujada i baixada del Crist de la Mar, que té el seu origen el 1648. A banda, cal destacar que entre les actuals confraries i germandats, n’hi ha cinc que compten amb més de 50 anys d’antiguitat. Totes elles, agrupades en la Junta Local de Setmana Santa, són portadores de valors arrelats a la nostra població. La seua llarga història mostra una tradició popular amb un gran valor cultural, tant com a esdeveniment religiós i artístic, com per la capacitat d’atracció de visitants.

L’exposició de motius de Setmana Santa, la processó de la Trobada de Dijous Sant, la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant, la «trencada de l’hora» del Dissabte Sant, i la processó de la Trobada de Diumenge de Resurrecció són reclam tant per la població local com per a visitants i turistes que visiten Benicarló i la zona durant les vacances de Setmana Santa.

Tots aquests fets han contribuït a la declaració de la Setmana Santa de Benicarló com a festa d’interès turístic local de la Comunitat Valenciana. Una declaració que, en paraules de la regidora de Turisme, Rosana Marzá, «confirma la dimensió cultural i turística de la Setmana Santa benicarlanda, i serà un valor afegit a l’hora de promocionar i fer difusió d’aquesta festa, que amb aquesta nova distinció segur que atraurà un major nombre de visitants».

La declaració se suma als altres tres reconeixements turístics amb què compta Benicarló: les Falles i la Festa de la Carxofa com a Festes d’Interès Turístic Autonòmic, i la festa de Sant Antoni com a Festa d’Interès Turístic Provincial.

Directe