La província de Castelló té 11 Samus operatives les 24 hores del dia

Conselleria ha incrementat un 37% el personal d'urgències extrahospitalàries

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Servei d’Emergències Sanitàries (SES), ha incrementat prop d’un 37% el personal que assisteix les urgències extrahospitalàries a la província de Castelló. En total, el personal que assisteix les unitats del SAMU (Servei d’Atenció Mèdica Urgent), s’ha incrementat en 14 metges i d’altres professionals d’infermeria.

Aquesta nova dotació de personal s’ha realitzat, d’una banda, amb la finalitat de reforçar les bases del SAMU de Vilafranca i Torreblanca; i per una altra, per a la dotació d’equips en la nova base de Morella, posada en marxa recentment.

D’aquesta manera, la província de Castelló compta en aquests moments per a l’assistència d’emergències sanitàries extrahospitalàries amb 52 metges i 52 infermers.

El SAMU és el servei extrahospitalari d’atenció de les urgències vitals o emergències i catàstrofes, que assisteix al pacient o accidentat in situ, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Cada ambulància de suport vital avançat està dotada d’un equip SAMU, format per metge, personal d’infermeria i tècnic en emergències sanitàries. Quant al material, compten amb tot l’equipament tècnic necessari per a prestar una assistència vital especialitzada a qualsevol usuari.

La província disposa d’11 unitats SAMU, distribuïdes en 11 bases, situades a Sogorb, La Vall d’Uixó, Orpesa, Torreblanca, Vilafranca, Sant Mateu, Morella, Vinaròs, i dues a Castelló de la Plana, una a l’Hospital General Universitari i l’altra a l’Hospital de la Magdalena, a les quals s’afegeix l’helicòpter medicalitzat.

Directe