Vilafranca posa a punt el cementiri pel dia de Tots Sants

A la restaurada capella es realitza una missa cada 1 de novembre

Vilafranca posa a punt el cementiri pel dia de Tots Sants

Aquest dijous comença el mes de novembre i com tots els anys ho fa amb una jornada sempre molt especial, Tots Sants. Un dia per recordar a aquelles persones que ens han deixat i per a la qual els Cementiris dels pobles es preparen per rebre centenars de visites, tant el dia 1 i els dies anteriors i posteriors. A Vilafranca, l’Ajuntament té el Cementiri Municipal preparat per a la celebració, si bé es recorda que durant tot l’any es treballa en el manteniment del Cementiri.

El Cementiri de Vilafranca compta amb una capella, que va ser restaurada fa uns anys i des d’on es realitza la missa de Tots Sants el dia 1 de novembre. Encara que a la present legislatura s’han realitzat diferents ampliacions al Cementiri, l’Ajuntament estudia la possibilitat de plantejar una nova per l’any 2019 i que podria tindre cabuda als pressupostos de l’any vinent.

En una de les ampliacions realitzades als darrers anys s’habilitava una zona de columbaris per dipositar cendres que ja han començat a ser utilitzades. L’àrea es troba ubicada a un dels racons del cementiri, prop dels panteons familiars.

Un dels temes que s’ha tractat als darrers anys ha estat la possibilitat de reformar l’entrada principal del Cementiri amb una rampa d’accés. Un obra complexa que no s’ha realitzat encara que actualment és molt fàcil accedir amb vehicles per la zona d’ampliació.

El consistori vilafranquí s’encarrega de la neteja del Cementiri si bé una empresa compta amb la concesió per realitzar els soterraments i altres treballs importants a la instal·lació.

Als darrers dies ja s’ha comptat amb la presència de molts veïns i veïnes al Cementeri per netejar les tombes i posar flors. Una assistència que per al dia 1 augmentarà de manera considerable.

Directe