Morella esdevé “La veu del Regne” pels 600 anys de la Generalitat

Aquest congrés es realitza a València, Alacant i Morella amb moltes activitats

Morella esdevé “La veu del Regne” pels 600 anys de la Generalitat

Morella ha acollit avui el congrés La veu del Regne, el qual commemora els 600 anys de la Generalitat Valenciana. La Sala del Justicia ha acollit l’acte inaugural amb la conferència La Generalitat Valenciana en la Història a càrrec de Vicent García. També s’ha realitzat el concert Cants d’un poble per a trencar silencis al convent de Sant Francesc com a principal acte d’aquest esdeveniment a la ciutat. Així, la comunitat acadèmica de les universitats valencianes s’ha reunit a Morella amb aquest motiu.

Cal recordar que Capella de Ministers guarda una estreta relació amb Morella. Aquesta entitat organitza cada any el Festival i Acadèmia Internacional de Música Medieval i Renaixentista Early Music Morella, aquest any 2018 va celebrar la seua sèptima edició.
D’aquesta manera, han participat en la jornada l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, Vicerectora de Cultura i Relacions institucionals de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, i el doctor i professor de l’UJI, Vicent García. A més de la participació de Carles Magraner amb la Capella de Ministers en el concert. També hi haurà xerrades i conferències a la Sala del Justícia durant tota la vesprada.

L’alcalde de Morella ha agraït que “s’haja elegit Morella com una de les ciutats que alberga aquest congrés tan important, junt amb València i Alacant”. Rhamsés ha destacat que “Morella va tindre un paper fonamental en la història del Regne de València, per tant, és molt important conéixer com els nostres avantpassats s’organitzaven per a formar les institucions que avui coneixem”.

El congrés La veu del Regne està organitzat per les cinc universitats públiques valencianes i realitza activitats en Alacant, València i Morella. Així, els temes que tracta aquest firen al voltant de la història i els orígens de la institució.

Directe