Vilafranca aprova les festes locals de 2019, on el dia del Llosar serà diumenge

Al ple ordinari d'octubre es tractava d'un conveni per la recollida de matèria orgànica

L'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat el seu ple ordinari corresponent al mes d’octubre, que en aquesta oportunitat ha segut el tercer dilluns del mes, ja que el segon va caure amb el pont del 9 d’octubre. En primer lloc s’aprovava un conveni de col·laboració entre el Consorci de Residus de la zona i l’Ajuntament per a la realització d’actuacions de consolidació en la recollida selectiva de matèria orgànica i millores mediambientals en el municipi. «Anem a començar pels grans establiments i restaurants i després s’implantarà aquest pla en habitatges al 2019 per a poder fer compost per a l’agricultura», apunta Óscar Tena, alcalde de Vilafranca.

També s’ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdits, en la modalitat de crèdit extraordinari, referent a poder crear i ampliar partides amb subvencions com la del polígon industrial de 90.000 euros, la de millora de la zona verda de Diputació que contava de 27.000 o la de eficiència energètica de 48.000 euros de l’IVACE per canviar fanals amb energia led.

A la sessió també es ratificava un decret de l’Alcaldia al voltant a la substitució de la secretària de la mesa de contractació per a un procediment relacionat amb la construcció del nou local de Festes i, s’aprovava els dos dies de festa local per a l’any 2019, enguany amb una variació ja que el dia de la Verge del Llosar, el 8 de Setembre caurà en diumenge i passarà a ser festiu el 6 de setembre, a banda del 10 de juny per la Pasqua del Llosar.

Com sol ser habitual es tancava la sessió amb la secció de precs i preguntes amb diferents qüestions relacionades amb urbanisme, fibra òptica o al voltant d’obres que s’estan desenvolupant a diferents edificis dins del casc urbà de Vilafranca.

Directe