Comença la rehabilitació de la Torre Redona de la muralla de Morella

Aquests treballs de recuperació del patrimoni es prolongaran durant set o vuit mesos

Els treballs de rehabilitació de la Torre Redona de Morella ja han començat. Des d’aquest dijous els treballadors de la brigada municipal estan reparant els diversos problemes estructurals de l’edifici. Aquesta és una obra que forma part del Pla de Recuperació de muralles i castell de l’Ajuntament de Morella en el qual ja s’ha realitzat treballs a la torre de la Font Vella i a la Torre del Racó.

Aquests treballs repararan les bades que es poden apreciar a les parets de l’estructura. També es farà un nou teulat i es llevaran tots els afegits que van ser construïts quan s’albergava un transformador a la Torre. «Les actuacions ja han començat però quan es treballa amb estructures com les torres de les muralles de Morella és difícil apuntar un període de duració de l’obra, ja que aquestes obres solen ser més complicades del que s’ha previst. Tot i això, ja tenim experiència amb les altres torres i esperem que estiguen acabats els treballs a la primavera del 2019», Amadeu Bordàs, regidor d’obres.

Per fer possible aquesta restauració s’ha comptat amb ajudes de diverses entitats públiques, provinents dels fons Feder i amb aportacions pròpies de l’Ajuntament de Morella.

Les torres de Sant Miquel es troben en bon estat. Així, juntament amb la recentment finalitzada obra de la torre del racó i la que ara s’inicia a la Torre Redona es pretén poder habilitar el passeig de ronda com a un espai visitable més de Morella.

Directe