El futur col·lector d’aigües pluvials acabarà amb les inundacions

La localitat té problemes en quan hi ha pluges torrencials i granís

L’Ajuntament de Vilafranca, al ple ordinari del mes de setembre celebrat la passada setmana, informava de l’expedient i plecs de condicions per a les obres d’adequació i reforma de l’estació depuradora de Vilafranca, de les que s’encarrega la Diputació de Castelló. A tot aquest projecte s’ha d’afegir la construcció del nou col·lector. Des del consistori vilafranquí s’espera que amb el col·lector d’aigües pluvials puguen desaparèixer per fi els problemes d’inundacions que afecte a diferents zones del casc urbà amb l’arribada de pluges torrencials i granís.

El nou col·lector d’aigues pluvials servirà per independitzar-les de les que s’aboquen a la depuradora d’aigues. El seu recorregut serà semblant al de l’actual i anirà pel barranc existent entre l’empresa Marie Claire i les Eres de Sant Roc, a la zona coneguda com les Celletes per baixar fins la Fos. Un obra que compta amb un important pressupost.

Un obra de tals dimensions és difícil d’assumir per una administració com l’Ajuntament de Vilafranca i per això ha estat necessari un conveni entre la Diputació de Castelló i l’Epsar (Entitat de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana) per fer-la possible. S’espera que molt prompte puguen començar els treballs de construcció del col·lector.

Al ple de l’Ajuntament de Vilafranca es va informar tots els grups polítics al voltant d’aquesta qüestió. Un problema important amb el que ha comptat el municipi als darrers anys, de gran incomoditat per als veïns i veïnes afectats per l’entrada d’aigua a les seues cases i també de prou difícil solució.

Directe