Xavier Querol: “Si ens podem reunir quan tinguem la vacuna, fem el Nadal després”

El morellà ha estat entrevistat al programa NEX Matí de La Xarxa

Xavier Querol: “Si ens podem reunir quan tinguem la vacuna, fem el Nadal després”

Xavier Querol, professor d’Investigació de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA) del CSIC i premi Nacional d’investigació, recomana no reunir-se aquest Nadal amb altres grups de convivència: “Reunir-nos amb la família el Nadal és una visió comercial, jo estimo els familiars tot l’any. S’ha d’aplicar el seny. Si ens podem reunir quan tinguem la vacuna, fem-ho després”. Ara bé, “si ens hem de reunir durant el Nadal, el millor és fer-ho a l’exterior. Si ha de ser a l’interior, pugem la calefacció i obrim les finestres. Mantinguem la distància i portem la mascareta”.

D’altra banda, Querol ha explicat que un estudi de Harvard demostra que on hi ha més contaminació, la mortalitat de la gent infectada per qualsevol virus, també per coronavirus, és major. Per això, la qualitat de l’aire “és una qüestió de salut pública”.

Considera que les mesures per reduir la contamicació que s’apliquen a Barcelona van pel bo camí, però també que “portem molts anys d’inacció. Jo he sentit que no es podia dir que hi ha contaminació perquè s’espanta el turisme”.

Directe