El setmanari d’informació comarcal Notícies compleix 30 anys

Ho celebra amb un suplement de quasi 50 pàgines amb el més destacat de les tres darreres dècades

El setmanari d’informació comarcal Notícies compleix 30 anys

El número 1567 del Notícies, que ix al carrer aquesta setmana, ve acompanyat d’una edició especial del setmanari d’informació comarcal.

Va ser el 9 d’Octubre de 1993 quant, a les portes d’encetar el que seria l’emblemàtic 50 Sexenni, naixia aquesta “revisteta” per tal d’informar, bàsicament, de tot allò que tenia que veure amb les festes Sexennals. A les portes del 54 Sexenni la “fulleta” va passar a ser un periòdic a tot color i amb més pàgines, més fotografies, més informació, més reportatges i més opinió.

Presentació del “Notícies de Morella” el 9 d’octubre de 1993

El caprici dels números ha volgut que sigue a les portes del 55 Sexenni quan el setmanari d’informació comarcal Notícies compligue els seus primers 30 anys de vida. “I ho volem celebrar amb un número especial. L’havíem volgut titular ‘Les 30 notícies del Notícies’, buscant cada any el tema més destacat entre les seues portades, però 30 anys donen per a molt i ha sigut impossible, així que, sense abandonar la idea de buscar la portada més emblemàtica de cada any, n’hem seleccionat minuciosament d’altres de cadascun dels anys per tal de donar una visió més ampla de com ha sigut la vida a Morella i comarca durant les tres darreres dècades. I hem descobert que hi ha coses que mai canvien, que hi ha altres que sempre estan ahí, altres que van evolucionant i altres que ni ens podíem imaginar que arribaren a passar”, apunten des de la redacció del setmanari.

“Si fa trenta anys ens hagueren dit que passaríem una pandèmia tancats a casa amb el cor en un puny i plorant als familiars, amics o veïns que anaven morint, no ens ho haguérem cregut. Però si fa trenta anys ens hagueren dit que el Parador Nacional de Turisme de Morella encara no hauria avançat ni un pam en la seua construcció tot i els centenars i centenars de promeses -reflectides al Notícies- potser no ens haguera sorprès el més mínim”.

Durant 30 anys “hem vist eixir a la llum dinosaures, hem vist créixer -puntualment- i minvar -habitualment- el nombre d’habitants dels nostres pobles. Hem mantingut tradicions com el Sant Antoni, les diverses fires, l’Anunci i el Sexenni però n’hem perdut, reduït, adaptat o canviat d’altres”.

“XXX anys”

Si fa 10 anys, amb el 20è aniversari del Notícies “els dèiem ‘Ara que tinc 20 anys’ amb un llibre, en aquesta ocasió apostem per les tres “X” que formen el “30” en números romans per a celebrar un xifra rodona que volem que sigue un impuls per al futur d’aquest mitjà i que publica, amb el número 1567, una edició especial de quasi 50 pàgines amb el més destacat de les tres darreres dècades a Morella i comarca”, conclouen

Directe