Els joves de l’IES Vilafranca aprenen a fer podcasts amb Els Ports Ràdio

Amb el programa "De l’escola rural ens mobilitzem al món" de la ONG Assemblea de Cooperació per la Pau

Els alumnes de quart d’ESO de l’IES Vilafranca han aprés aquest dijous què és la ràdio, com funciona i com gravar un podcast per a emetre’l en un mitjà de comunicació. Ho han fet de la mà d’aquesta casa en una sessió de dues hores on el company Bernabé Sangüesa els ha explicat amb jocs interactius i una mica de teoria la històrica d’aquest fonamental mitjà de comunicació des de que l’italià Marconi inventara la ràdio en 1897. Però la iniciativa prové de la ONG Assemblea de Cooperació per la Pau qui ha volgut relacionar la ràdio i els temes d’igualtat per a les persones que han tractat amb els alumnes durant diverses sessions per gravar un podcast.

Per aquest motiu també s’ha buscat un mitjà de la zona com Els Ports Ràdio, que també compta ja amb més de 30 anys d’història. Els col·legis han mostrat un gran interès des del primer moment en aquests tallers que els ha finançartla Generalitat Valenciana.

De l’escola Rural ens mobilitzem al món pretén que els alumnes dels col·legis dels Ports coneguen la realitat de les persones més desafavorides de la societat i lluiten des de ben joves per la justícia social i igualtat entre totes les persones

Edgar Vega és tècnic d’educació per la ciutadania global en ACPP

En les properes setmanes els tallers continuaran realitzant-se en altres centres de la comarca passant pel CEIP Blasc d’Alagó de Vilafranca i els CRA els Ports i Celumbres a Forcall i Cinctorres.

Directe