Divendres s’estrena “Arxiu històric”

Aquest programa repassarà la història de la ciutat a través de les fotografies de l’arxiu municipal

Divendres s’estrena “Arxiu històric”

Arxiu històric és un programa de televisió cultural que s’estrena el divendres 26 de març a Nord, la televisió comarcal. Aquesta és una col·laboració entre l’Ajuntament de Morella i Comunicacions dels Ports per a visibilitzar les tradicions, festes, monuments i altres aspectes de la ciutat a través de l’Arxiu Pascual. Es tracta d’una iniciativa cultural adaptada a les condicions que provoca la pandèmia de la COVID-19.

Arxiu històric estarà conduït per Anna Querol i participaran els membres de la Xarxa de Castell i Museus de Morella, Carlos Sangüesa i Pep Querol. Així, tots els divendres a les 22.30 hores s’emetrà Arxiu històric a la televisió, i en acabar estarà disponible a la pàgina web comarquesnord.cat en obert.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “amb arxiu històric es busca posar en valor tots els aspectes culturals i històrics de la nostra ciutat aprofitant les fotografies de l’Arxiu Pascual”. L’edil ha explicat que “el divendres de cada setmana es parlarà de diferents aspectes de la ciutat a través d’una fotografia, a més, el públic pot participar a través del Facebook, on es publicarà la imatge del pròxim programa en la qual es podrà comentar, preguntar i aportar informació de la mateixa”.

Rocío ha afegit que “aquesta és una iniciativa que adapta l’activitat cultural de Morella a la situació que provoca la pandèmia” i ha apuntat que “Morella és un referent en la seua programació cultural que ara s’ha vist parada, de manera que amb aquest programa, la gent podrà disfrutar de la història i tradicions a través de la televisió i les xarxes socials”. Finalment, Rocío ha volgut “animar a totes i tots a veure i participar en Arxiu històric i conéixer les fotografies de l’arxiu i com eren les festes i tradicions de Morella fa uns anys amb les aportacions dels historiadors locals”.

El programa s’emetrà els divendres a les 22.30 hores a nord i a partir de les 23.00 hores estarà disponible a comarquesnord.cat. A més, la televisió comarcal el reemetrà els dissabtes a les 15.30 hores i els diumenges a les 12.30 hores. També les xarxes socials tindran un especial protagonisme en Arxiu històric i cada setmana es publicarà la fotografia del pròxim programa tant a les xarxes de comarquesnord.cat, com en les de l’Ajuntament de Morella. Així, tots i totes poden aportar els seus comentaris amb informació, opinions i valoracions i participar en aquest programa cultural sobre Morella.

Directe