Vinaròs acull una exposició sobre l’exili dels escriptors valencians

La Biblioteca Municipal acull l’exposició “Escriptors valencians de l’exili”, impulsada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, AVL, ha dut fins a Vinaròs la mostra itinerant “Escriptors valencians de l’exili” amb la finalitat de difondre el paper destacat dels artistes i intel·lectuals valencians que hagueren d’emprendre el camí de l’exili durant la llarga dictadura de Franco.

L’exposició està formada per dotze panells que detallen com va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar el país en busca d’asil per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939. Instal·lats en diferents països d’acollida, molts dels valencians exiliats van poder participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantindre vius els lligams emotius i culturals que els unien a la seua pàtria enyorada.

La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Municipal fins al proper 1 de febrer.

Directe