Reflexió i art comunitari amb el ‘Museu del Temps’

José Antonio Portillo és el cap d’aquesta idea i porta també la seua direcció

El ‘Museu del Temps’ arriba a Vilafranca aquest cap de setmana. És un projecte d’art comunitari mitjançant el qual se soterraran 7 objectes a les Fonts del Llosar. Aquests objectes pertanyen a persones i col·lectius de Vilafranca que conservaran una història i un objecte i els protegiran del pas del temps.

El ritual consistirà en soterrar aquests objectes en diferents punts de les Fonts del Llosar, acompanyats amb música, narració i arts plàstiques, per crear una especie de càpsula del temps. Les zones on se soterren els objectes tindran un codi QR que estarà vinculat a la història d’aquest i a un mapa dels soterraments. Aquesta activitat es portarà a terme el dissabte i el diumenge 18 i 19 de novembre a les 11.30 h.

Un museu a
l’aire lliure

José Antonio Portillo és el cap d’aquesta idea i porta també la seua direcció. La música serà de Julián González, les il·lustracions de Carmen Puchol i els textos de Núria Aparici. Aquest projecte té el seu origen en la novel·la Momo (1973) de Michael Ende, que reflexiona sobre el concepte del temps i el seu ús. A més, s’ha fet en diferents espais d’Espanya i d’altres països, a cada lloc els objectes se soterren en diferents zones, llocs de la ciutat, museus, o a l’aire lliure. En el cas de Vilafranca, al tractar-se de les Fonts del Llosar, es formarà un museu a l’aire lliure.

Directe