Canet lo Roig rescata la ‘festa del vaig veure novell’ gràcies al celler L’Estanquer

Segueix un antic ritus amb el que es visitaven les cases que feien vi per a comprovar-ne la qualitat de cadascun

Canet lo Roig recupera les seves tradicions i, ara, gràcies a la col·laboració del celler L’Estanquer es ressuscita la coneguda com ‘festa del vaig veure novell’.

Un antic ritu que consistia en el fet que els veïns de Canet lo Roig visitaven les cases en les quals es produïa vi, en la majoria dels casos per a autoconsum i, d’aquesta manera, comprovar la qualitat de cada vi. Cases que, per a identificar-se com a productores de vi, posaven un ram de romaní a la seva porta.

Ara, aquesta pràctica ha estat assumida íntegrament per L’Estanquer, una veterana i prestigiós celler el gerent del qual és el jove Ángel Tena i què dissabte que ve (18 de novembre) donarà a conèixer a tots els visitants el seu vi jove, és a dir els brous elaborats en aquest mateix any. Una tradició reconvertida en festa amb vi sense límits, música i menjar en el propi celler de la localitat i a la qual es podrà assistir mitjançant reserva (691476534) i el pagament de 14 euros per persona.

“Es tracta d’una iniciativa privada que l’Ajuntament secunda no sols perquè recupera una tradició molt arrelada al nostre poble, sinó prque també dinamitza la nostra activitat econòmica i social i, al mateix temps, és un atractiu per a molts veïns de poblacions pròximes”, explica l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés.

Directe