A Morella, tots pendents del cel

La previsió meteorològica de l'observador Lorenzo Boix pel cap de setmana de l'Anunci és de baixada de les temperatures i d'inestabilitat

Des del punt de vista meteorològic, aquests propers dies podem parlar, segóns destaca Lorenzo Boix, d’una “estocada a l’estiu”. I es que, segons Boix, “el dissabte les mínimes seràn un poc més soportables, quedant entre els 15-18 graus en general, i les màximes també baixaràn ja entre 4 i 6 graus de manera prou general, quedant per davall dels 30 en la majoria dels nostres pobles.

Tot això provocat per el despenjament d’una massa d’aire més freda, que en contrast en la que tenim, calida, farà que tinguem una vesprada prou inestable, amb ruixats i tronades que poden ser prou generals i localment forts. En pasar eixa tongada, pareix que entrarà el cerç i tindrem una matinada bastant fresca, amb mínimes entre els 8-12 graus, amb sensació de fresca accentuada per el vent. Diumenge tindrem un dia gris i fresc, amb màximes que en molts casos seràn les mínimes de tota la setmana anterior (entre els 18-23).

Pareix que amb el cerç, encara que pot estar tapat, les pluges més importants es produiríen més cap a zones proximes al litoral, quedant nosaltres, previsiblement, al marge, pero pinte que no serà un dia d’Anunci massa agradable.

La nit i matinada de Dilluns tornarà a ser freda, inclus amb mínimes més baixes (entre els 6-10 graus) i les màximes poden pujar un parell de graus degut a que tindriem més sol, pero continuarà l’ambient fresc, amb valors inferiors als 25 graus. La setmana continuarà amb nits fresques (però no tant com les de diumenge i dilluns) i ambient agradable a migdia, recuperant-se amb el pas dels dies, pero sense arribar, pareix, en cap cas als 30 graus ja el que quede d’Agost.  Potser a mitjans de setmana puguem tindre tronades de vesprada”.

Davant les previsions d’inestabilitat pel cap de setmana, les carrosses de Morella ja preparen plàstics per protegir-les de la possible pluja.

Directe