El segon diumenge de Ninots avisa que en queden dos per a l’Anunci

Al carrer Zaporta fins i tot van posar un QR per a que la gent poguera escoltar els versets

Els ninots de Sant Francesc no van publicar queixa aquesta setmana. Es van decantar per alabar lo bonic que està el veinat amb totes les floreres que els veins han tret al carrer, animant a la resta del poble a vestir de plantes balcons, finestres i terrasses.

Als del carrer Zaporta els va faltar paper… fins i tot van posar un QR per a que la gent poguera escoltar els versets. Que hi ha dies que es dificil trobar un bar obert al poble…que el parador encara no està…que del Colomer Zurita sols es pot aprofitar una part…que no trobem casa si volem quedar-mos a viure al poble…que a l’hospital comarcal falta personal…i damunt la Marie Claire que ha anunciat el tancament.

Els nous ninots del carrer Castell, Trinquet i Talega, tenien ulleres d’haver dormit poc. El soroll que tots els dies de festa a la plaça de bous ha hi hagut ha impedit el descans dels veïns d’eixe barri, i per si no fora prou, bruticia i pixarraes han hagut de netejar.

Els veins del carrer El Sol ja estan pensant en l’anunci, han comprat la disfressa i el confetti, però no els ha calgut comprar mascareta…en eixe punt han recordat eixe temps complicat del confinament per la pandèmia…també han fet referència al canvi al front de l’alcaldia i a les millores en la carretera i a la part que encara queda. En aquesta sortida, aquests ninots també han tocat el tema del Parador…ja s’han descomptat de quants Anuncis porten reclaman el Parador

Els ninots de la Font de la Parra començaven dient que no es falta de res. Fins i tot tenen un salt d’aigua quan plou que podria semblarse a les catarates del Niagara. Tampoc tenen massa soroll, perque no passen processons…si la canalització es millorara tampoc tindrien temò de que els Ninots, si ve una tronada paren al barranquet del tint.

A la Costa Borràs, els pastors, s’ho han passat la mar de bé aquestes festes, però estan preocupats per la quantitat d’energia que s’està gastant,en festa i tot l’any. I també els projectes de renovables que tenim plantejats a la zona els tenen preocupats, especialment els parcs solars de la zona dels Llivis. Els pastors creuen que la energia renovable es bona, però les instal.lacions cal fer-les en coneiximent.

Els veins de les calçades aquest diumenge van reflexionar al voltant de la quantitat de gossets que d’uns anys ençà hi ha al poble. De la part bona destaquen que els metges els recomanen per què a més de companyia obliguen a l’amo a passejar, al menys, un cop al dia. De l’altra part ve la crítica. Els gossets han de pixar i fer les altres necessitats, portes, pilons, o portals…de fet afirmen que el portal de la Nevera està a punt de canviar de nom per portal de la pixera. Els gossets no tenen culpa, caldrà educar als amos.

Els ninots del carrer Pare Ramon Querol han parlat de les festes. Sant Cristòfol, L’Aplec, Retalladors, bous…estan preocupats per si el desgast no els deixa arribar a l’Anunci. La festa comporta alegria, molta gent i també algun inconvenient… especialment a l’hora de la neteja, així és que agraien als organitzadors tanta celebració però demanaven a l’ajuntament que no s’oblidara de dedicar la brigada a netejar tots els carrers.

Directe