D’ací a un mes, Morella anunciarà el 55 Sexenni

Amb el pregó de l'Anunci a càrrec de Daniel Diago

350 anys han passat d’ençà que els morellans es comprometeren a celebrar un novenari extraordinari, cada sis anys, per donar gràcies a la seua patrona per la salut obtinguda després de la pesta. Moltes generacions de fills de Morella han anat passant el testimoni i contagiant la devoció perquè avui, la renovació del vot no haja perdut ni un poquet d’impuls. El 26 d’agost, d’avui en un mes, es pregonarà per tots els carrers del poble que continuem lleials als nostres avantpassats, i construïm present mirant cap al futur, sense oblidar d’on venim ni qui som. La responsabilitat de pregonar aquest bàndol, recau aquest Anunci en el jove Daniel Diago, qui ha acceptat l’encàrrec amb molt de goig.

La petició de l’alcaldia, el va agafar de sorpresa i no va dir que sí immediatament. Eixe dia no sols caldrà recitar per a milers de persones en diferents punts de la població. Això ho haurà de fer pujat damunt un cavall, i li caldrà, confessa, un poc d’entrenament. El pregó encara no el té, i és molt jove sols té 3 sexennis, però se’n recorda dels darrers.

Diago és Graduat en Història i Patrimoni per la Universitat Jaume I i Màster en professor d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.. Actualment, treballa a Morella la Vella on explica als visitants eixa part de la prehistòria que s’ha quedat impresa, malgrat el temps i les condicions meteorològiques, en els abrics rupestres d’eixa part del terme. Un espai molt assossegat per a trobar temps i assajar el pregó

Daniel participa activament en l’agenda cultural i tradicional de Morella en l’organització d’actes com el Corpus Christi o la cavalcada dels Reis Mags. En el Sexenni anterior va formar part del consell organitzador en l’àrea de tradicions, així com en el protocol, els retaules i processons dels dies de major festa.

De segur que serà un gran pregoner, i transmetrà eixe sentiment que tots tenim en vers una tradició que es pren com compromís des dels més grans a les generacions més joves….

Directe