L’Hospital de Vinaròs no farà proves de radiologia per falta de personal

La Central Sindical Independent i de Funcionaris denuncia que s'han de derivar pacients a Castelló

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que, a causa de l’escassetat de professionals de radiodiagnòstic, l’Hospital Comarcal de Vinaròs s’ha vist obligat a suspendre proves de radiologia i a traslladar pacients a altres hospitals com el General de Castelló.

Segons explica la sindical, s’ha establert un Pla de Contingència per a coordinar l’Atenció Sanitària en absència de facultatius especialistes en aquesta àrea que implica que l’Hospital de Vinaròs i, per tant, tot el Departament de Salut al qual dona servei, es quedarà sense aquest servei de les 22h a les 8h i serà l’Hospital General de Castelló qui assumirà als pacients. D’altra banda, l’ingrés de pacients en la Unitat de Cures Crítiques, quedarà supeditat als qui només puguen requerir proves com a radiografies o TAC, mentre que per a la resta es recomana el seu trasllat a l’hospital que es designe.

A la falta de personal, cal sumar el gran volum de pacients que l’Hospital de Vinaròs ha d’atendre durant aquestes dates quan municipis com Vinaròs, Benicarló, Peníscola o en general tots els pobles de la comarca dels Ports, doblen la seua població. Per tot això, des de la central sindical han reclamat al Consell que “en lloc de traslladar pacients a unes instal·lacions que es troben totalment col·lapsades, reforcen els recursos sanitaris del Departament de Vinaròs i declaren urgentment aquest àrea com a Zona de Difícil Cobertura per a poder establir possibles incentius que convertisquen aquestes places en destins més atractius per als professionals.

Directe