Coratxà acull dissabte la 5ena edició del campionat de morra de la Comunitat Valenciana

Hi ha 25 parelles confirmades però encara se'n poden inscriure més

Coratxà acull dissabte la 5ena edició del campionat de morra de la Comunitat Valenciana

Amb participants de Catalunya, d’Aragó o de la pròpia Comunitat Valenciana el Campionat de Morra va nàixer dels jugadors que té com a voluntat recuperar una tradició que forma part del patrimoni cultural i lúdic.

L’associació El Til·ler amb la col·laboració de l’entitat cultural «Lo Botadó» d’Herbers organitzen aquesta cinquena trobada del Campionat de la Comunitat Valenciana de Morra que tindrà lloc aquest dissabte 1 de juliol a Coratxà.

José Segura és organitzador del campionat

Un voltant de 25 parelles han confirmat ja l’assistència i el mateix dia del campionat el jugadors podran inscriure-se fins a les 16:15 que començarà el campionat. Durant el matí també es farà el tradicional esmorzar a més de la caminada i abanç del dinar la presentació de dos llibres sobre aquest joc. Quina morra de Rafa Balgue i David. G Caballero i La Morra d’Angel Guimerà. 


El joc de la morra consisteix en endevinar els números que a l’atzar han tret els dos jugadors. En la má darrere de l’esquena, els dos jugadors trauran els dits a la vegada que diran el número que pensen que sumaran els dos. Aquesta quantitat té que ser un mínim de dos i guanyara qui aconsegueixi unir la estratègia amb la rapidesa.

La morra no es queda al nostre país si no que com han pogut descobrir alguns dels jugadors que participaran aquest dissabte al Campionat, es un joc que aconseguit unir cultures al morramundi, que te com objectiu conèixer a jugadors i jugadores de diverses procedències, així com intercanviar experiències i maneres de jugar. Cadascun en el seu idioma, cadascun al seu ritme.

Directe