Les carrosses de l’Anunci han traslladat diferents propostes per millorar la festa

L’Ajuntament ha enviat el recull de propostes rebudes a les carrosses i la proposta d’ordre del dia per celebrar una nova reunió el 10 de juny

L’organització de l’Anunci del 54 Sexenni continua amb la participació de les diferents carrosses inscrites. D’aquesta manera, tal com es va acordar en la reunió realitzada en març, les carrosses han anat traslladant les seues propostes per a millorar i ampliar la festa en els seus diferents àmbits. Així, els principals suggeriments giren al voltant de canvis i avançament de la programació d’actes tradicionals com és la pujada de les carrosses a divendres i la celebració del pregó per al dissabte. Altres qüestions plantejades tenen a veure amb infraestructures o el sopar del diumenge, entre altres.

Des de l’Ajuntament, per a que siga tractat en cada grup, s’han recopilat tots els punts plantejats i s’ha remés una proposta d’ordre del dia per celebrar una propera reunió el 10 de juny a les 11h. De totes formes, com que encara hi ha alguns grups que no han traslladat algunes dades pendents, fins al 14 de maig ho poden fer, així com si alguna carrossa vol ampliar alguna proposta o fer-ne de noves. Aquestes serien incloses en l’ordre del dia definitiu.

Els formularis per a poder realitzar el traslladat de dades i les propostes són tant per a ampliació dades carrosses després de la primera reunió:
com per a fer altres aportacions i millores:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha recordat que “queda encara alguna carrossa per traslladar les dades que vam demanar, especialment de nombre de participants i organització del sopar. El dia 10 de juny tindrà lloc una nova reunió per valorar i acordar els canvis i qüestions plantejades. Des de l’Ajuntament agraïm totes les propostes i la participació necessària de totes les carrosses en esta festa que és gràcies al treball i esforç de totes i tots’’.

Cal recordar que, l’Anunci es celebra cada sis anys, l’any anterior al Sexenni. Aquestes dues festes no s’entenen l’una sense l’altra i comparteixen les distincions de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. L’Anunci tindrà lloc el diumenge 27 d’agost amb una gran festa de disfresses i carrosses que inundarà la ciutat de confeti. Les carrosses estan confeccionades, moltes d’elles, amb paper de seda i un intens treball artesanal. A més, es llancen fins a 50 tones de confeti pels carrers de la ciutat.

Directe