Tot preparat per a la romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort el 6 de maig

És coneguda popularment com 'Els Catinencs'

La parada a la marededeu de la Font, en una imatge d'arxiu

El cap de setmana del 6 i 7 de maig se celebra la tradicional romeria de Catí a Sant Pere de Castellfort, més coneguda com ‘Els Catinencs’. El dissabte 6 començarà la romeria a Catí i farà tres parades, en L’Avellà, La Llacua i La Pinella, abans d’arribar a l’ermita de Sant Pere de Castellfort on seran rebuts per multitud de persones i un dinar popular de fesols i arròs.

Després de fer nit en el santuari, la romeria partirà al matí següent i, fent parada en l’ermitori de la marededeu de la Font, tornaran a Catí. Amb això, tots dos pobles recordaran una tradició que es remunta a 1321 quan els pelegrins ja anaven a Sant Pere a demanar pluja i lluitar contra la sequera.

A més de la part més tradicional del festeig, la Comissió de Festes de Castellfort ha organitzat una vesprada lúdica al poble. Així, des de les 20h en la Confraria hi haurà ‘tardeo’ amb entrepans i les actuacions del grup Paynamoon, Resilientes Rock Band i la Discomòbil Bandalay.

Directe