La morellana Elena Aguilar actua davant el president de Xipre

Amb motiu d'una estada a Xipre dins del programa Erasmus+

Entre els dies 5 i 7 d’abril, la pianista morellana Elena Aguilar, ha participat en una estada a la República de Xipre dins del programa Erasmus+ a la Universitat Europea de Nicosia. Alumnes i professors del centre han pogut gaudir d’una masterclass de Piano, així com d’una conferència en la qual la doctora ha presentat els resultats de la seua tesi, al voltant de la recuperació del patrimoni musical morellà i valencià.

Durant l’estada, Elena Aguilar al piano i Francisco Mannis a la flauta han oferit un concert en commemoració del dia de Pasqua a l’Abadia de Bellapais, on el president de la República, Ersin Tatar, ha sigut l’amfitrió. Els músics han escollit un programa basat en obres de Donzetti i Busser, dels que es compleixen 175 i 50 anys respectivament de la seua mort, i que representen els orígens dels intèrprets. També es van tocar peces de Mower, Clarke, Chaminade i Borne, a més d’una peça d’òpera per a tancar.

A l’acabar el concert, el president de Xipre ha felicitat els artistes per l’elecció del programa, a la vegada que ha reivindicat l’aposta del seu país per la cultura i la música.

Directe