Vilafranca celebra la 2ª edició del Dia de la Terra

Amb moltes activitats organitzades per 'Abadia Seven'

La Plaça de l’Església de Vilafranca acollia durant el matí del dissabte diferents actes al voltant del Dia de la Terra, organitzats per l’Espai d’Art ‘Abadia Seven’. Tallers infantils al voltant del fang o d’instruments musicals realitzats amb materials reciclats es barrejaven amb una performance poètica o també amb l’actuació de l’activista Graham Bell Tornado. Una nova edició del Dia de la Terra a Vilafranca que ha comptat amb una bona resposta de participants.

La celebració del Dia de la Terra arriba en un moment delicat en matèria hídrica, al menys ací al nostre territori. Una jornada que busca la conscienciació dels habitants del planeta al voltant d’una sèrie de recursos naturals que son bàsics per a la vida i que hem d’intentar preservar.

Un dels tallers del matí estava dedicat al modelatge del fang sota el títol ‘Bichos de Barro’. La ceramista i integradora social Natalia Ponce va ser l’encarregada de dur-lo endavant a les diferents taules habilitades a la Plaça de l’Església i amb xiquets, xiquetes, mares i avis ajudant als més menuts en aquesta divertida activitat.

Amb motiu del Dia de la Terra es van escollir diferents elements relacionats amb la Natura al taller impartit per Natalia Ponce.

Materials reciclats per realitzar instruments de percussió va ser la idea aportada per la pròpia Anne Barton en aquesta jornada tant especial. Xiquets i xiquetes, martell en ma van anar doblegant les xapes que servirien per fer aquestos ‘pals de ritme’.

L’IES Vilafranca també va estar present amb la professora de Biologia, Maite Martínez que presentava el projecte ‘Tota reducció fa bona acció’ que s’està duent a terme per part dels alumnes del centre educatiu al voltant de la reducció dels plàstics.

I els actes del matí es completaven amb una performance poètica a càrrec de Ruth Sancho. La poetessa amb arrels vilafranquines és l’organitzadora del Festival de Poesia ‘Pera’ i ha participat amb la iniciativa impulsada per Anne Barton.

La pluja va fer acte de presència en els actes de la vesprada i la performance de Graham Bell Tornado es va haver de desenvolupar a l’interior de l’Espai d’Art ‘Abadia Seven’. Amb aquesta actuació coral amb el títol ‘Terra Love’ es tancaven els actes del Dia de la Terra a Vilafranca.

Directe