Coratxà acollirà l’1 de juliol la cinquena edició del ‘Campionat de Morra dels valencians’

Es tracta d'un joc ancestral que consisteix a encertar el nombre de dits que mostren els jugadors

Coratxà acollirà l’1 de juliol la cinquena edició del ‘Campionat de Morra dels valencians’

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat en la Diputació de Castelló el ‘V Campionat de Morra dels valencians’, que se celebrarà l’1 de juliol en Coratxà, en la Tinença de Benifassà, i que compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló. També han assistit a la presentació el president de l’Associació Cultural El Botadó, José Segura i el president de l’associació El Til·ler, Jordan Giner.

A través de l’associació El Botadó i gràcies a un grup integrat per jugadors de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó va nàixer el Campionat de morra dels valencians que té com a voluntat recuperar una tradició que forma part del patrimoni cultural i lúdic, alhora que dinamitzar i donar a conéixer els pobles.

L’associació El Til·ler organitzarà una jornada plena d’activitats que giren al voltant d’aquest joc mil·lenari que consisteix a encertar la suma dels dits mostrats per dos jugadors.

Directe