Castell de Cabres prepara la rosca de Pasqua més gran dels Ports

Una tradició que any rere any reuneixen gent de totes les edats al forn del poble

Castell de Cabres ha celebrat les seues festes en honor a Sant Vicent. Des de fa uns anys els veïns avancen les seues festes per aprofitar l’afluència de Setmana Santa i així reunir més gent. Així, el dissabte les dones empren quasi tot el dia a fer la tradicional rosca al forn del poble, el qual només s’encén per aquesta ocasió. Una tradició que reuneix dones de totes les edats.

Aquesta tradició es va recuperar fa uns quaranta anys i des d’aleshores només s’ha deixat de fer durant la pandèmia. Tot i aquesta aturada els darrers anys està prenent molta força, la qual cosa es veu reflectit en la participació de gent jove i fins i tot d’homes, que cada cop s’animen més a participar.

Aquesta gran rosca compta amb tres dotzenes d’ous. El resultat és una rosca de grans dimensions que sorprén a tot aquell que la veu, de fet és la més gran de la comarca dels Ports. Una altra de les peculiaritats d’aquesta festivitat és que una vegada la rosca està elaborada es rifa.

Tot i que durant l’any només hi viuen una vintena d’habitants, durant aquests dies de Setmana Santa i Pasqua els carrers i cases de Castell de Cabres es tornen a omplir de vida.

Directe