Alcalà-Alcossebre presenta el seu nou Calendari Gastronòmic i la Fira Gastronòmica que se celebrarà del 28 al 30 d’abril

Amb activitats des d'abril a desembre i incorpora novetats com a tastos de vi i formatge

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha donat avui a conèixer el nou calendari gastronòmic SABOR Alcalà-Alcossebre, dins de les activitats organitzades per la Regidoria de Turisme. El calendari reuneix quasi 50 activitats de rutes gastronòmiques, fires i esdeveniments com la Fira de la Tomata de Penjar, la Fira de Nadal i la Fira Gastronòmica d’Alcossebre o les Rutes de la Tapa en el marcat de les Festes Patronals, tastos, visites a finques i entorns agrícoles i tallers a les quals sumen les dues convocatòries de jornades gastronòmiques a les quals s’uneixen els restaurants i bars de la localitat.

Com a novetats, el calendari 2023 incorpora tastos de vi IGP de Castelló i de formatges Tot de Poble en escenari emblemàtics del patrimoni local com són l’Ermita de Santa Llúcia amb l’acompanyament de música clàssica, l’ermita de Sant Antoni de Capicorb amb música jazz i el Calvari d’Alcalà, amb música pop-rock dels anys 70, 80 i 90. Altres novetats són un esmorzar típic valencià amb productes d’Alcalà, la nova ruta senderista i agroturística de Capicorb amb degustació de meló i raïm moscatell, una ruta sobre el passat pesquer i agrícola d’Alcossebre, activitats sobre la gastronomia mexicana i tallers infantils. Les activitats comencen aquest dissabte 8 d’abril amb una ruta oleoturística per la Finca Bardomus que finalitza amb un tast de varietats d’oli.

La guia SABOR Alcalà-Alcossebre 2023 pot descarregar-se en les webs municipals i els tiquets per a cada activitat es posaran a la venda unes setmanes abans i s’anunciaran per xarxes socials i la web municipal com aconseguir-los.

Un dels esdeveniments més destacats d’aquest calendari serà la 4a edició de la Fira Gastronòmica d’*Alcossebre que comptarà amb expositors de més de 20 productes de Castelló-Ruta de Sabor situats al carrer Rench. La fira, que estarà oberta des de la tarda del divendres 28 al diumenge 30 d’abril, comptarà amb un ampli programa d’activitats paral·leles com showcookings a càrrec de l’Associació Amics del Buen Yantar els restaurants Atalaya, Livia, Nou Bar, La Villa i Gaudir. A més, també se celebraran concerts i tastos.

Els regidors Selene Blazquez i Miguel Martorell han estat els encarregats de presentar aquestes iniciatives.

Directe