Costes inicia la remodelació i construcció dels espigons de les platges del Fortí i Fora del Forat

Amb una inversió de 728.000 euros, suposaran una important protecció del litoral davant dels temporals

L’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella ha visitat aquest matí l’inici de protecció del litoral que ha engegat Costes. En concret es realitzarà la regeneració dels dos trencaonades de la platja del Fortí i de l’espigó ubicat davant del carrer de l’Àngel, així també com la recuperació de l’escullera ubicada entre la platja de Fora del Forat i el riu Cervol.
Alsina ha indicat que Costes assumirà tota la inversió del projecte amb una partida de 728.000€, amb fons europeus, en unes obres que està previst que s’executen en els propers mesos. Segons assenyalava la maquinària començarà treballar a la platja del Fortí i un cop enllestides les feines, aquesta zona quedarà lliure per tal d’encarar la temporada alta amb les obres acabades, traslladant-se els treballs a la zona de la desembocadura del riu Cervol amb molta menys afecció.

L’alcalde ha destacat que la intenció “és que ara, durant la temporada baixa, els treballs se centren a la platja urbana i després es traslladen a la zona del riu per tal de tindre la platja urbana enllestida per a veïns i visitants”. Així mateix, comentava que també s’ha previst que el xiringuito de la platja del Fortí i el servei de para-sols s’instal·le a la platja per seguir oferint el servei amb normalitat.

D’altra banda, l’alcalde ha explicat que serà una de les actuacions més importants dels darrers 30 anys per part de Costes després de la construcció de l’espigó en forma de T al final de l’avinguda de Jaume I, entre les platges del Fortí i Fora del Forat. Segons recordava les darreres intervencions han sigut la creació de l’espigó de davant del Centre d’Interpretació Turístic – Cotxera de Batet i la construcció del dic a la desembocadura del riu Cervol, que va quedar malmesa com a conseqüència del temporal Glòria.

Per últim, Alsina explicava que Costes, junt a la Direcció General de Ports, també realitzarà tasques de dragat al port i tota l’arena que extraga, aproximadament 25.000m3, es destinarà a la regeneració de la platja del Fortí i Fora del Forat, fet que “una vegada arribe l’estiu ens permetrà disposar d’una platja amb les esculleres i espigons regenerats, a més de tenir més arena”.

Desembocadura del
riu Cervol

Alsina anunciava que a principis de la propera setmana també es realitzaran feines a la desembocadura del riu Cervol per eliminar l’acumulació de pedres i arena, i obrir-lo de nou a la mar.

Directe