La conselleria de polítiques inclusives amenaça la gestió de la Residència de Forcall

Segons un decret de la Generalitat, ha de passar a mans del govern valencià abans de final d'any

La conselleria de polítiques inclusives amenaça la gestió de la Residència de Forcall

Segons la Llei de serveis socials inclusius de la Generalitat Valenciana, les Residències de la tercera edat públiques i municipal, han de cedir les competències de gestió a la conselleria d’igualtat i polítiques inclusives. En aquesta situació es troba la residència de Forcall.

Davant l’actual marc regulador, l’alcalde de la localitat, Santi Pérez, ha mantingut una reunió amb el secretari autonòmic de polítiques inclusives, Rubén Sancho, per a tractar aquesta situació, que ha de quedar clara abans que finalitze l’any.

La postura de l’equip de govern forcallà és de total desacord amb aquesta norma, ja que durant un bon grapat d’anys, el consistori ha tingut la Residència com al seu projecte prioritari, dedicant una gran quantitat de recursos propis i ajudes a la seua construcció i modernització, en perjudici d’altres projectes que s’han hagut d’ajornar. Així, durant aquests anys s’ha pogut oferir un servei fonamental en una població envellida i generant un important nombre de llocs de treball.

La inversió ha sigut superior als sis milions d’euros i amb l’actual normativa, Forcall pot perdre la gestió d’aquest espai a canvi de res. Pérez ha traslladat aquesta postura en la reunió, indicant que és de justícia rebre o una compensació econòmica o inversions equivalents de caràcter social.

En cas de no poder arribar a un acord amb l’administració autonòmica, des de l’Ajuntament de Forcall no es descarta assumir la gestió absoluta de la Residència amb un model privat per a garantir la qualitat assistencial de la qual gaudeixen els inquilins.

Santi Pérez és l’alcalde de Forcall

Més de 40 persones es beneficien del servei de la Residència de la Tercera Edat, la majoria de la comarca dels Ports i s’espera que amb les darreres obres es puguen oferir noves places en el futur pròxim.

Directe