Ortells es prepara per al Sant Blai i Sant Antoni

El divendres a la Plaça Major s’encendrà la barraca a les 23.00 hores amb l’eixida de les botargues i on es repartirà el panoli

Les veïnes i veïns d’Ortells es preparen per a viure les seues festes patronals de Sant Blai i Sant Antoni durant el cap de setmana. Els dies 2, 4, 5 i 6 de gener la localitat viurà aquesta intensa festa característica de l’hivern dels Ports amb els seus actes tradicionals. A partir del divendres, cremarà la barraca i es repartirà el panoli amb moscatell i aiguardent i la participació de les botargues per engegar estos dies de festa major. El dissabte hi ha diferents actes programats, entre els quals destaca l’oferta de plats típics i l’actuació del Mag JP i xocolatada.

La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “Sant Blai i Sant Antoni són les festes majors a Ortells i ens alegra recuperar tots els actes després dels últims anys marcats per les restriccions que provocava la situació sanitària”. L’edil ha explicat que “la programació inclou activitats per a tots els públics junt amb les tradicionals perquè totes i tots disfruten d’uns dies de festa i germanor amb la cremà de la barraca, les botargues o l’oferta de plats típics”. Finalment, ha aprofitat per a “convidar a conéixer i gaudir de les festes de Sant Blai i Sant Antoni d’Ortells”.

Programació de Sant Blai
i Sant Antoni 2023 a Ortells

Sant Blai i Sant Antoni d’Ortells arranca el divendres després que la setmana que ve deixaren la brosta preparada. D’aquesta manera, a les 21.00 hores ja estaran disponibles les brases de la foguera per a torrar i emprendre les festes amb un sopar de germanor. A continuació, els Gaiteros de Morella guiaran la cercavila per les bodegues del poble a les 22.00 hores. L’encesa de la barraca amb l’eixida de les botargues i el repartiment del panoli amb moscatell i aiguardent serà a les 23.00 hores. Finalment, a les 00.00 hores, actuació de Triband al forn.

El dissabte s’inicien els actes de matí i la cercavila dels gaiteros està prevista a les 11.30 hores. A les 12.00 hores, missa a l’església. Després, processó i retaule amb vi d’honor en acabar. A la vesprada, la tradicional oferta de plats típics serà a les 17.00 hores a la Plaça Major. Finalment, a les 18.30 hores actuarà el Mag JP amb xocolatada.

El diumenge a les 12.00 hores, cercavila dels gaiteros. A les 12.30 hores, missa a l’església i processó, retaule i vi d’honor a les 13.00 hores. Finalment, el dilluns hi haurà missa de difunts a les 12.00 hores.

Directe