Morella i alguns pobles de la comarca han estat més de 24 hores sense fibra òptica

Treure diners del caixer o aconseguir medecines a la farmàcia ha estat impossible

Des d’ahir al matí i fins a meitat d’aquest dimarts, Morella i gran part de la comarca dels Ports i algun municipi de la província de Terol, com Cantavieja, han estat més de 24 hores sense servei d’Internet. La causa, pel trencament de vàries fibres òptiques en diferents punts, en la zona de Xert en direcció a Morella, provocats pel fort vent d’aquests dies.

Aquest dilluns a la vesprada, el serveis de reparació informaven que els tècnics estaven treballant per restablir el servei l’abans possible, però el fred i el vent dificultaven els treballs. Uns treballs que han finalitzat aquest migdia, quan al voltant de les 12:30h s’ha restablert el servei. Tot i això, durant aquestes 24 hores tots els comerços, bars i restaurants han vist impossibilitat el seu treball També els mitjans de comunicació local on per, exemple, fer la ràdio era quasi impossible.

Un simple gest com treure diners tampoc ha estat possible durant més de 24h. L’averia ha impossibilitat també la dispensació de medicines. Per això, s’han hagut d’adaptar per poder atendre, sobretot, als pacients amb una malaltia crònica. També s’han hagut d’adaptar per poder abastir-se de medicaments, ja que per fer-ho és imprescindible la fibra. Tot i això, han fet tot el possible per passar aquestes hores sense fibra òptica el millor possible. Aquest problema també ha afectat al veïnat. Tot i que molts consideren que per un dia no passa res.

Els més afectats, han lamentat que durant aquestes hores no hagin tingut cap solució i que han hagut de ser ells mateixos qui criden a l’empresa responsable per obtenir més informació de l’averia. Tot i això tal com han informat en un comunicat des del servei de telefònica, durant el matí s’ha pogut restablir el servei i tot a tornat a la normalitat.

Directe