L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre inicia el desenvolupament del producte Turisme Nàutic

S'ha licitat el servei d'assessoria per a realitzar un diagnòstic de la situació actual i redactar i aplicar un Pla d'Acció per a augmentar la competitivitat

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha licitat la prestació del servei de consultoria i assessorament tècnic per al desenvolupament del producte Turisme Nàutic. La licitació s’ha publicat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic i les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al 24 de gener.


Amb aquesta actuació, l’Ajuntament continua desenvolupant les directrius marcades pel Pla Estratègic de Turisme 2021-2024 i pel Pla de Sostenibilitat Turística en Destins dotat amb fons europeus, amb la finalitat de millorar el posicionament turístic del municipi, la creació d’ocupació i la millora de la competitivitat. L’actuació parteix, en una primera anualitat, d’una anàlisi i diagnòstic del producte nàutic en l’actualitat, la redacció d’un manual de producte i un Pla d’Acció. En la segona i tercera anualitat, es planeja una secretaria tècnica per a implementar el Pla d’Acció, amb la captació d’empreses del sector. Es considera fonamental la coordinació públic- privada per a portar la creació d’aquest producte de Turisme Nàutic a bon port.


Alcossebre compta amb el port esportiu Les Fonts –la concessió del qual ostenta actualment la Sociedad Náutica Las Fuentes- com a epicentre de la pràctica nàutica. Disposa de 300 amarraments, serveis propis de recinte portuari i oferta d’oci i restauració. A les seues activitats se suma l’atractiu turístic de la zona, a la qual acudeixen nombrosos visitants, al costat de la reserva marina del Parc Natural de la Serra d’Irta i a 27 milles de la reserva marina de les illes Columbretes, la qual cosa li fa ser una potencial base per a la pràctica del busseig i altres activitats subaquàtiques.


L’Alcalde Francisco Juan destaca que “tenim un fort potencial en el sector del turisme nàutic i la manera més eficient de desenvolupar-lo és tenir un diagnòstic i un pla que ens marque les accions a realitzar, per a ser més competitius i convertir-nos en referent” i insistia que “és necessària la col·laboració constant amb el sector privat, tant a l’hora de realitzar el diagnòstic com les propostes que contindrà el Pla d’Acció”.

Directe