Carlos Álvarez, d’Open Arms, tanca el cicle de Cita a Morella amb «protegir vides en mar o terra»

L'ONG treballa per protegir les vides de les persones abandonades en aigües internacionals

La cooperant morellana Trini Blanch ha presentat el darrer “Cita a Morella” de la temporada. En aquesta ocasió dedicat al treball que du a terme Open Arma en mar o terra per protegir milers de vides cada any.

I és que les morts i naufragis de migrants en el Mediterrani Central s’han multiplicat. Per mostrar aquesta realitat devastadora Carlos Álvarez membre de l’equip educatiu i socorrista voluntari d’Open Arms oferia una xerrada on explicava com treballen des de la seua embarcació de salvament i i vigilància, per a ajudar a evitar més morts.

Álvarez donava a conéixer també el projecte educatiu ‘Origen’ mitjançant el qual es treballa en les comunitats escolars els drets humans, l’empatia i el pensament crític. També treballen a Àfrica per donar formació i sensibilitzar a la població del que realment es creuar el mar. A través, d’aquest projecte també es dona a les persones rescatades.

Durant la pandèmia de la COVID-19, les tripulacions van romandre confinades en port mentre avançaven en les reparacions a bord del Open Arms. No obstant això, no es vam detenir i van continuar oferint ajuda al més vulnerables en la mesura possible així com també ho van fer arran la devastadora invasió d’Ucraïna que ha obligat a més de 4,5 milions de persones a deixar el país a la recerca de refugi. Open Arms ha posat en marxa diferents accions de protecció a les persones més vulnerables

Directe