‘Sola’, rodat a Càlig, guanya el ‘Cortometrando 2022’

Un dels curts del festival s'ha rodat a Vilafranca

‘Sola’, rodat a Càlig, guanya el ‘Cortometrando 2022’

El curtmetratge ‘Sola’ ha estat el guanyador del X Festival Provincial de Curtmetratges ‘Cortometrando 2022′ de la Diputació de Castelló. La peça, dirigida per Quico Guerrero i rodada a Càlig, ha obtingut el suport del jurat en una gala final que s’ha celebrat a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Així mateix, el premi del públic al millor curtmetratge ha estat per a ‘De buena tinta’ de Jordi Moliner i rodat a la Serra d’en Galceran.

El premi a la millor actriu ha recaigut en Cristina Monfort, pel seu paper en el curt ‘Sola’ i el premi al millor actor ha estat per a Marcos Lluís Hernando per la seua interpretació en el curtmetratge ‘El recado’ de María Sales i rodat a Castellnovo.

Finalment, el premi a la millor fotografia ha estat per a Joaquín Gil pel curtmetratge ‘De buena tinta’ de Jordi Moliner i rodat a la Serra d’en Galceran, i el premi a la millor producció de so ha estat per a Edgar Bernad pel curtmetratge ‘De buena tinta’.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat que Cortometrando “s’ha convertit en un festival fonamental per a fomentar la participació de les creatives i els creatius del cinema, i donar a conèixer els racons més bonics de la nostra província”. Així mateix, Martí ha reiterat “la més ferma aposta d’aquesta institució pel foment de les arts escèniques en totes les seues modalitats, per la cultura i, per descomptat, per les creadores i els creadors, per a acostar i democratitzar la cultura i estiga present en tots els racons de la província, també a l’interior”.

Per part seua, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha agraït al director del festival, Sergi González, “per la tasca que realitza perquè aquest festival siga tota una realitat” i també “a totes les persones que no es veuen i que treballen perquè aquesta gala siga un èxit”. Sanz també ha tingut paraules d’agraïment per als cinc municipis que enguany “han acollit els rodatges” i que han sigut Toga, Castellnou, Vilafranca, Serra d’en Galceran i Càlig. “Cinc poblacions de la nostra província que representen cinc de les 135 realitats dels pobles de les comarques castellonenques”, ha afegit.

A l’acte ha estat present l’alcaldessa de Vilafranca, Sílvia Colom. “Enhorabona als premiats en les diferents categories i moltes gràcies al vilafranquins i vilafranquines que vau participar en el rodatge i a tots i totes les que anit vam donar suport al director del curt de Vilafranca, Sergio Teran”, ha apuntat a les xarxes socials.

Cortometrando és un festival de curts que impulsa la Diputació de Castelló amb l’objectiu de dinamitzar els municipis de la província, a més de visibilitzar el talent dels i les cineastes i promocionar turísticament la província a través del seté art. A més, el festival celebra el seu desé aniversari, temps durant el qual s’han rodat 60 curtmetratges en 60 municipis diferents de la província de Castelló, i han participat 39 directors i directores.

Directe