Morella diu NO a la violència masclista pel 25 de novembre

A Morella es feia una concentració – manifest organitzada des del grup de dones

Morella diu NO a la violència masclista pel 25 de novembre

Morella deia aquest 25 de novembre NO a la violència masclista, aquella que acaba cada any amb la vida de desenes de dones a Espanya i milers arreu del món pel simple fet de ser dones. Però també NO per totes aquelles dones que estan sofrint cada dia maltractaments verbals, físics i de qualsevol índole. Com cada 25-N el grup de dones de la localitat organitzava una activitat on molts de veïns acudeixen per mostrar el seu rebuig a una lacra social, a un terrorisme, que sembla que mai acaba.

Les dades són esgarrifadores, especialment quan es té en compte, que s’ha de tindre sempre, que darrere de cada xifra hi ha una persona. També si s’escolta o es llig que segons l’últim estudi de la Fundació FAD Joventut, un 10% dels joves nega l’existència de la violència contra les dones. D’aquest percentatge general fet entre homes i dones, si separem per sexes un 15% són homes i un 8% dones que neguen que existisca algun problema.

A més, com a recolzament a la lluita de la societat iraní contra la repressió del govern i les forces armades contra les dones, es van cremar vels, el que sembla un problema per a diferents societats musulmanes i que els costa la vida a les dones que no se’l posen.

Manifest de
l’Aplec dels Ports

Des de l’Aplec dels Ports també es va participar llegint un manifest reivindicant la seguretat de totes les dones facen el que facen quan ho facen i amb qui ho facen i demanant a totes les dones i homes que es sumen a la lluita.

Per a conscienciar i erradicar la violència de gènere en la societat cada acte és important, personal i col·lectiu. Durant aquests dies l’entrada de l’Ajuntament mostra l’exposició que han fet des del Grup de Dones on es mostra com encara ara, sembla més important el que portava posat una dona violada que el que ha fet el violador.

Directe