Cauen els primers flocs de neu de la temporada als Ports

A la zona de Torremiró i la Tinença de Benifassà s'ha vist una lleugera "saladeta"

Coratxà ha estat un dels primers poble en rebre els primers flocs de neu de la temporada. Després de mesos molt càlids i un començament de la tardor sec, des de fa poc més d’una setmana la humitat va guanyant terreny mentre el fred comença a fer-se notar en els punts de muntanya.

A la resta dels municipis de la comarca la precipitació de la passada nit de entre dos i vuit litres per metre quadrat era en forma d’aigua, però va ser a Coratxà situat a 1.232 metres d’alçada on es va convertir en neu deixant finalment una lleugera emblanquinada.

Així es veia ahir de nit des del propi poble en el vídeo de Joel Garcia, des de la casa refugi del Boixar. En total aquesta nit ha plogut uns 12,4 litres per metre quadrat dels que part s’han convertit en neu, propiciats per unes temperatures que han baixat fins als 0,4 graus sota zero.

Cauen els primers floquets de neu de la temporada a El Boixar

El fred ha propiciat que aquest matí quan isquera el sol encara es poguera observar algun punt blanc en la població des de la càmera web de l’Associació Valenciana de meteorologia, Avamet. Aquest no ha estat l’únic punt de la comarca dels Ports que ha rebut neu aquesta nit ja que un dels punts més elevats de Morella també va estar emblanquinat durant la vesprada i la nit d’ahir.

Ha estat la zona de Torre Miró, també a més de 1.200 metres d’alçada, la que va veure com els 8,6 litres per metre quadrat que registrava l’estació de Morella es convertien en la primera neu de la tardor en aquest punt. Tot i el fred, l’escassa quantitat de precipitació i acumulats no han provocat més problemes a les carreteres pel que no ha estat necessària l’actuació de les màquines llevaneus.

Directe