Morella demanarà la declaració BIC del jaciment de petjades de dinosaure del Mas de Romeu

El dissabte 19 de novembre, s’ha programat una visita per a donar a conéixer la troballa amb eixida a peu des de Sant Miquel

Aquesta vesprada, el Saló de plens de l’ajuntament de Morella acollirà la sessió ordinària del mes de novembre amb diferents punts. Entre aquestos, destaca la sol·licitud de declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) del jaciment de petjades de dinosaure descobert recentment al Mas de Romeu. La declaració té l’objectiu de protegir i posar en valor aquesta troballa on n equip del Grup de Biologia Evolutiva de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) ha realitzat una nova campanya durant les últimes setmanes.

A més, el dissabte 19 de novembre hi ha programada una visita guiada fins al jaciment perquè totes i tots coneguen els detalls del jaciment. D’aquesta manera, es tracta d’una marxa a peu, amb eixida des de Sant Miquel a les 9.30 hores, per a recórrer els pocs kilòmetres que separen la ciutat de les petjades de dinosaure. Per a participar en aquesta activitat, és necessari apuntar-se a l’Oficina de Turisme de Morella. Termini d’inscripcions obert fins al divendres.

Rocío Querol és la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Morella

La regidora de Cultura i Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “es tracta d’una troballa molt important i cal que tinga la protecció i valoració adequada”. L’edil ha explicat que “el dissabte hem organitzat una visita guiada fins al jaciment on les veïnes i veïns coneixeran les petjades amb les explicacions del paleontòleg local, Jose Miguel Gasulla” i ha aprofitat per a “animar a totes i tots a apuntar-se a l’Oficina de Turisme i participar en aquesta activitat tan interessant”.

L’aparició de restes de dinosaures és relativament freqüent en les explotacions d’argila properes a la localitat de Morella. Aquestes restes pertanyen a la fauna que va habitar aquesta zona fa uns 125 milions d’anys i la seua presència es detecta a través dels controls paleontològics que es desenvolupen en aquestes explotacions.

Ple ordinari
de novembre

A més de la sol·licitud de la declaració de BIC del jaciment de petjades de dinosaure, el ple de novembre compta amb altres punts de les diferents àrees. Així, en primer lloc, l’àrea d’hisenda proposarà la modificació de diferents crèdits. La de planificació i millora de la ciutat compta amb diferents punts sobre les fases de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita amb la modificació del projecte de la fase 2 de l’Escola de Música, el projecte de rehabilitació de la fase 3 per albergar la Biblioteca Municipal i la licitació d’aquesta actuació. L’àrea de seguretat, convivència i civisme; la modificació de l’ordenança que regula el preu públic d’estacionament a l’Albereda. En el cas de cultura, educació i esport; hi ha sol·licituds per a reajustar les anualitats del programa Edificant. L’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació presentarà l’informe de millora de monts públics. Finalment, l’àrea de benestar i drets socials, la declaració institucional amb motiu del dia internacional per l’eliminació de la violència contra la dona.

Directe