Xert estudia demanar zona catastròfica després de registrar gairebé 400 l/m2 en menys de 48 hores

El ple del Consell aprovarà ajudes aquest divendres a la Comunitat Valenciana

Les fortes pluges del passat 12 de novembre convertien camins i carrers en rius. Les riuades es feien pas per tot arreu. Cotxes arrossegats, cases inundades… Així baixava l’aigua, a la zona dels llavadors de Xert on es van arreplegar al voltant de 400 litres per metre quadrat en menys de 48 hores. Quatre dies després, sembla que tot ha tornat a la normalitat, però el cert és que hi continuen apareixent danys importants.

Restablir la normalitat i tornar a deixar els camins com abans no serà una tasca senzilla, molts dels camins afectats han quedat completament impracticables o estan bloquejats pels despreniments dels marges. Tot i això, des del mateix dissabte s’ha estat treballant per retirar les pedres que impedien el pas de vehicles, sobretot, en pistes d’accés a granges o zones habitades. De fet, molts agricultors i ramaders van haver de traure els seus tractors per poder accedir a les instal·lacions.

També s’han vist greument afectades les escoles municipals. De moment, han hagut de suspendre les classes i cedir les instal·lacions municipals perquè els més menuts tinguen un espai fins que es reparen els danys.

Amb tot l’Ajuntament confia que les administracions arriben a un acord i els concedisquen les ajudes necessàries per a cobrir totes les despeses ocasionades. Mentrestant continuen treballant sense descans, sobretot en pistes i camins tal com van acordar aquest mateix dimarts en la reunió mantinguda amb responsables de l’agència valenciana d’emergències.

Susana Sanz és l’alcaldessa de Xert

El pas de la dana, no només ha deixat desperfectes sinó també rius i barrancs plens d’aigua, com aquest de Xert. El riu que voreja la Font de l’Aubelló, baixa aquests dies ple d’aigua, també el del Molinar, dos llocs emblemàtics pels veïns del poble i tot un atractiu per aquells que s’acosten fins aquesta zona.

Directe