Canet lo Roig estudia sol·licitar la “zona catastròfica” pels danys de la pluja

Entre divendres i dissabte “es van recollir a Canet lo Roig més de 219 litres per metre quadrat”

L'alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, comprova els danys ocasionats per les pluges

L’Ajuntament de Canet lo Roig estudia sol·licitar “la declaració de zona catastròfica per a la localitat a causa dels greus danys materials ocasionats per les fortes pluges del divendres i del dissabte”, assegura l’alcaldessa del municipi, María Ángeles Pallarés, qui afirma que entre les dues jornades “es van recollir a Canet lo Roig més de 219 litres per metre quadrat”.

Pallarés qui, acompanyada per tècnics municipals, recorre l’acabo per a avaluar els danys, explica que la localitat va estar per unes hores totalment aïllada i que ara només hi ha una via d’entrada i sortida: “El camí a Xert, que estava alquitranado, està tallat perquè per una zona s’ha emportat tot el paviment; i la carretera a Rosell i a la Senia està tallada perquè continua baixant les aigües del riu Cervol, per la qual cosa només estem comunicats amb la resta de la província per la carretera de La Jana que ahir, durant unes hores, també va estar tallada”.

Els danys són, a primera vista, “quantiosos i l’Ajuntament no pot fer front a aquesta situació en solitari, per la qual cosa es demanarà l’ajuda tant de la Diputació com de la Generalitat”, explica l’alcaldessa, qui relata que la pluja “s’ha emportat passos de barrancs complets, els típics ponts que són tres tubs amb formigó i baranes; però també ha afectat nombrosos camins rurals, a infraestructures, mobiliari urbà i, per descomptat, als camps de cultiu”.

Directe