La I Matinal Motera de la Ruta 99 busca reactivar el turisme als pobles més xicotets del nord

Preveu reunir més de 600 aficionats a pobles com Castell de Cabres

El Consell organitza aquest diumenge, 13 de novembre, la primera ‘Matinal Motera’ de la Ruta 99 que preveu reunir més de 600 aficionats als pobles més xicotets de les comarques del Baix Maestrat i Els Ports de Castelló.

La Ruta 99, la ruta cultural i turística desenvolupada per la Generalitat per a promocionar als pobles de menys de 100 habitants de la Comunitat, proposa aquest cap de setmana un recorregut per les xicotetes poblacions de Castell de Cabres, Palanques, Villores, Herbers i Vallibona.

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha explicat que l’objectiu de la matinal, organitzada per AVANT, junt amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l’Associació de Moteros de Castelló, és “donar visibilitat” a les comarques de l’interior de la Comunitat, al mateix temps que “busquem reactivar la seua economia”.

La matinal inclou la celebració, a Castell de Cabres, de la I Mostra de productors i artesans de la Ruta99-AVANT que reuneix alguns dels productes d’emprenedors rurals dels municipis AVANT, amb la intenció de donar suport als negocis de proximitat. La jornada estarà també amenitzada per actuacions musicals.

Segons Segarra, “la matinal forma part d’una sèrie d’activitats tant esportives com culturals o familiars que estem duent a terme en les diferents comarques, amb la intenció de continuar dinamitzant l’activitat turística i cultural dels nostres pobles més xicotets, aquells que componen la Ruta 99”.

La directora de AVANT ha recordat que la Ruta 99 “ens està permetent donar a conéixer l’interior de la nostra Comunitat com una terra d’oportunitats pel seu valor ambiental i patrimonial”, no sols entre els valencians sinó també com a destinació turística fora del territori valencià.

Activitats
Ruta 99

Des de la posada en marxa de la Ruta 99, el mes de gener passat, s’han desenvolupat diferents accions de dinamització com la creació del segell electrònic, l’APP de la Ruta 99, intervencions artístiques en el territori mitjançant el projecte ‘Confluències’ de l’Institut València d’Art Modern (IVAM), actuacions teatrals com les del programa ‘Erasmus a Escena’ i l’organització d’activitats esportives com la trail de la Vall de Seta, a Alacant o la marxa senderista a la Puebla de San Miguel, en el Racó d’Ademús.

Directe