Morella és el poble on més ha augmentat la temperatura respecte a la mitjana històrica

Ha sigut l'octubre més càlid de tota la història, amb un augment de 5ºC respecte a la mitjana històrica

Morella ha estat el municipi pitjor parat del que ja és segons les dades l’octubre més càlid de tota la història. La capital dels Ports presenta unes dades extremes. La més rellevant és que segons l’Agència Estatal de Meteorologia Morella és el poble valencià que més ha augmentat la seua temperatura respecte a la mitjana històrica. Impressionant és la dada ja que si la mitjana habitual d’aquest mes és de 13,1ºC, les dades d’aquest octubre han arribat fins als 18,1ºC, el que és un augment de cinc graus centígrads, una xifra mai vista superant a l’any 2013 que fou fins ara el més càlid des de que hi ha registres.

Dèficit hídric
del 91%

En conjunt, el País Valencià ha marcat una temperatura mitjana global de 19,2ºC, el que és un 2,9ºC superior a la mitjana històrica, però poc més de la meitat de l’augment que ha registrat Morella. Però pitjor encara és la comparativa entre les xifres generals i les particulars de la localitat dels Ports si es mira la pluja, ja que si el dèficit al País Valencià ha estat del 33% recollint de mitjana uns 47 litres per metre quadrat, en Morella el dèficit és del 91% havent-se recollit tan sols 7 litres dels 77 habituals. Més curiós encara és veure el mapa-infografia fet per l’agència on es pot comprovar un punt roig enmig del mapa que és l’únic punt considerat extremadament sec d’aquest octubre, i és Morella, concretament, el nucli urbà de Morella, el lloc més sec de tota la Comunitat.

Però hi ha més dades curioses, l’Aemet destaca la nit tropical que es va registrar a Morella, històrica, ja que mai s’havia produït en octubre i molt estranya. Però també els augments tèrmics en Castellfort amb +4.7 ºC, Fredes, amb +4.2 ºC, i Vilafranca amb un augment de 4ºC. Els Ports continua sent el lloc més càlid i més sec d’aquest 2022 de tot el conjunt de comarques i municipis de tot el País Valencià.

Directe