La consellera Rebeca Torró anuncia a Benicarló una inversió total de 4 milions en l’adequació del litoral

La Generalitat augmenta un 13% la inversió en ports i costes de Castelló fins als 3,5 milions d'euros

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat en la seva visita al port de Benicarló que, en els Pressupostos de 2023, “la Generalitat ha augmentat un 13% la inversió en ports i costes de Castelló fins als 3,5 milions d’euros”.

Acompanyada per l’alcaldessa, Xaro Miralles, i per la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, la consellera ha subratllat que “en els pressupostos de la Conselleria per a 2023 hi ha consignats per a la província de Castelló 33,5 milions d’euros, l’11% del total del pressupost de tot el departament i que resulta una quantitat molt equilibrada amb el pes poblacional de la província”.

Així mateix, Torró ha ressaltat que el seu departament “invertirà en global més de 4 milions d’euros en l’adequació del litoral de Benicarló i a fer més transitable gran part de l’entorn costaner”. Per a la consellera, “les actuacions que hi ha programades faran que els veïns i veïnes de la zona i els molts turistes que la visiten puguin gaudir al complet de tots els espais que ofereix la ciutat”.

Així, Rebeca Torró ha explicat que la Conselleria procedirà a la renovació integral del passeig marítim per a “donar-los als vianants més protagonisme a més de dur a terme l’adequació de casetes del Port de Benicarló”. Aquestes dues actuacions comptaran amb una inversió de 2,7 milions d’euros.

Segons la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, “el port de Benicarló és una peça clau en el desenvolupament econòmic de la localitat i de tota la província i amb la rehabilitació integral del passeig marítim, aconseguirem convertir el port en un carrer més de la localitat, l’obrim a la ciutat i a tota la ciutadania i reubiquem les casetes al llarg d’aquest traçat”.

A més, amb un pressupost de 1,5 milions d’euros, es duran a terme dues actuacions més en el terme de la costa, en la zona platja del Surrac i a la platja Mar Xica, “amb l’objectiu de fer completament accessibles les platges i cales del municipi”, ha apuntat Torró.

Aquestes obres s’emmarquen en el Pla d’Actuacions en la Costa i gaudi de la ribera de la mar (PACMAR30), que té una clara orientació mediambiental i paisatgística.

▸ Platja del Surrac
En la millora de l’accessibilitat de la platja del Surrac destaca la creació d’un mirador a diferent nivell des d’on es pot albirar fins a les els Columbrets. També s’adequarà una àrea estancial enjardinada, amb zones de descans i de pícnic, així com camins per a la integració d’itineraris ciclistes i per als vianants d’aproximadament de 4.000 m².

D’igual forma, es condicionarà una zona recreativa incloent un tobogan de vessant, es millorarà l’accessibilitat del Camí de la Fossa del Pastor i els camins Fossa del Pastor i Camí d’Aiguadoliva, que en el tram que bufona amb la parcel·la s’integra en la ruta Eurovelo 8 de la xarxa ciclista europea de 70.000 km de longitud i que recorre 11 països.

▸ Platja de la Mar de Xica
Quant a l’equipament i millora de l’accessibilitat a la platja de la Mar de Xica en el costat del Port de Benicarló, destaca la creació d’una zona d’estada per a ciclistes i vianants, així com aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i una zona d’estada amb taules de pícnic.

Igualment està prevista una zona d’esplai, amb jocs infantils i biosaludables, calistenia, etc. La parcel·la queda enllaçada per tres sendes per als vianants que connecten totes les zones a través d’un Dom.

▸ Nou passeig i casetes de pescadors
En el Port de Benicarló es durà a terme la construcció d’un nou passeig que el connecti amb la Platja del Morrongo i la rampa d’accés del qual garanteixi l’accessibilitat. Es donarà uniformitat al paviment en el passeig i la vorera d’accés a les casetes i es renovaran les instal·lacions portuàries, amb la construcció d’unes noves casetes de pescadors.

També es procedirà a la instal·lació de fanals d’il·luminació per al passeig i el vial contigu, mobiliari urbà, i la construcció de pèrgoles que proporcionin zones d’ombra al llarg del nou passeig.

Directe